Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.11.2017 20:53 - РУСКИТЕ ПОРАЖЕНИЯ - най-големите в човешката история
Автор: germantiger Категория: История   
Прочетен: 15204 Коментари: 61 Гласове:
20

Последна промяна: 29.11.2017 01:29

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
ЛЪЖАТА КАТО РУСКА СЪЩНОСТ В ИСТОРИЯТА

В постинга ще прочетете за РЕКОРДИТЕ в планетарната история - как германци побеждават руснаци/Съветска Русия, ще прочетете за руските лъжи в историята!

История вкл. с цитати върху книгата Вяземская катастрофа от историка Лев Лопуховский (днешен руснак, бивш полковник от Съветската армия/армията на Руската Федерация, баща му загинал именно при Вязма през ВСВ, двамата комунисти, но това не пречи на Лопуховский да е днес изключително сериозен историк) МАСАТА В ПОСТИНГА СЪБРАНО ОТ МЕН СЛЕД ПРОЧИТА НА ДЕСЕТКИ КНИГИ И МОИ ПРЕВОДИ - ВСИЧКИ ЛЕГАЛНО ИЗДАДЕНИ ДНЕС ИЗВЪН БЪЛГАРИЯ

Когато попитали маршал Малиновски след войната защо не пише мемоари, като много свои съветски колеги, той отговорил: „Правду написать не дадут, а врать не хочу” и това го е заявил в качеството си на министър на отбраната на СССР, един честен съветски гражданин.

image 


Руснаците са най-големите лъжци в историята на войните. Не от днес, не от вчера, дори не от Втората Световна война, а векове преди нас, още от преди Иван Грозни, но един пример си струва:

На 02. 12. 1805. френското оръжие разбива поголовно руснаци и австрийци при Аустерлиц – това е битката на тримата императори, победата която Наполеон от всички свои най-високо е ценял и дори обичал. Тази победа се изучава във всички военни училища, тя разтърсва света в онези времена. След сражението Уилям Пит умира от мъка, а 2 дни след боя император Франц се явява при французите за преговори.

В Русия за важността на битката сочи това, че за нея... не се написало нито ред, буквално нищо. В „Санкт-Петербургски ведомости” е било поместено съобщение от Олмюц с дата 29 ноември (!) за придвижването на руските и австрийските войски и точка – нищо повече. Едва две седмици по-късно излизат едновременно две съобщения – за сключеното на 6 декември примирие и за това, че император Александър е пристигнал във Витебск и продължава за Петербург, ни повече, ни по-малко, толкова!

 

Една от причините за лъжите в съветската мемоаристика Лопуховский посочва увереността на руските конадващи след войната, че съветските архиви са засекретени и ще останат винаги закрити;

 

ВЕЛИК РУСКИ ЛЪЖЕЦ Е МАРШАЛ КОНЕВ:

В книгата на Лев Лопуховский „Вяземская катастрофа” от 44 до 47 стр. Вкл. е описан случай от две мемуарни книги. Лъжата на Конев и истината от участника в описаните боеве командира на 58 кавалерийски полк подполковник А. Т. Стученко. Нещо повече – тази лъжа по недоглеждане лъсва още по червено руско време в СССР, но разбира се, остава „незабелязана” и неразгласена. Накратко Конев пише – превеждам от руски: „Доложих на на командващия фронта Тимошенко за резултатите от боя край Духовщина... огледахме бойното поле и пресметнахме унищожените немски танкове и оръдия... Поразени бяха 113 вражески танкове.” След това при Конев пристигат журналисти и дори писатели пишещи очерци за славната победа – Александър Фадеев, Евгений Петров от „Огоньок”, от „Красная Звезда”... „Коневцъй наступают” пишат всички, родината се вдъхновява за подвизи, простига не друг, а писателя М. Шолохов, известен с умението си да пише клишета манипулирайки масите: „въйполнить ранее поставленнъйе задачи”, „продолжая енергичное и стремительное наступление”, „дивизиям в результате ночнъйх действий...” итн. Според тези пропагандатори, а всъщност лъжци, съветските войски громят врага, унищожават немци там където дори ги няма, ликвидират безброй танкове, войници, какво ли не. Репортаж след репортаж, фантастика на страниците на ежедневници и по радиото, докато един ден: „Но 28 августа на моем редакторском столе зазвонил кремлевский телефон. Меня предупредили:

- Сейчас с вами будет говорить Сталин.

И тут же я услъйшал его голос, со знакомъйм акцентом. Поздоровавшись, Сталин произнес всего одну фразу:

- Довольно печатать о Коневе.”

Тавариш Сталин разбира се, вече е знаел истината за боя при Духовщина, а тя е тази от самия участник Стученко, превеждам: подполковника разказва как е искал неговия полк да не влиза в бой, да не атакува срещу неизвестен противник гадаейки позициите и силата на врага. Конев го уверява, че врага е пробит, че германците са слаби, че вече са преминали през тях веднъж и нещо повече – заповядва атака!

И сега разказва Стученко:

Ескадронъй уже шли галопом, когда с „прорванного” переднего края оборонъй противника застрочили пулеметъй. Все смешалось. Передние лошади падали. На них налетали те, кто скакал сзади, и тоже падали. Вдали показался головной ескадрон следовавшего за нами 55-го кавалерийского полка. Он тоже уже начал нести потери.

По огнем собираем людей. Подняв шашки над головой, скачем в новую атаку. В лицо снова полъйхнуло жаром от автоматнъйх и пулеметнъйх очередей. После етой неудачной попъйтки проръйва в тъйл противника пришлось переформировъйвать ескадронъй, в которъйх осталось всего по 50-60 сабель.”

ЕТО ТОВА Е ИСТИНАТА НА МЯСТО И ОТ ПЪРВО ЛИЦЕ – В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ РУСНАЦИТЕ СА ПОГОЛОВНО ИЗБИВАНИ, НО ВЪВ ВЕСТНИЦИТЕ И ПО РАДИОТО ТЕ ПОБЕЖДАВАТ...

 

На 36-37 страници е предложен телефонен разговор между Тимошенко и Абрамов, който показва съветския непрофесионализъм тогава:

„Тимошенко: ... Четвертое. Что делаете для того, чтобъй въй наступали?

Абрамов: Имевшие ранее недостатки пресекаются немедленно и на месте. Сейчас на фронт въйзван представитель Особого отдела и военнъй прокурор.

Тимошенко: не стану Вас допрашивать, потому что надоело слушать обьснения причин. Основная причина неуспехов заключается в трех вещах: у Вас никто не представляет смъйсла вождения группировки, ничего не понимают в использовании артилерии Ваши войска будут продолжать распъйляться по фронту”

Абрамов се оправдава и иска разрешение за разходване на снарядите намиращи се в армията.

„Тимошенко: В далнейшем запрещаю и ни одного лишнего снаряда не дам. Или наступайте и получите для етого снарядъй; или скажите прямо, что ничего не понимаете в ведении боевъйх действий, не морочьте нам голову и не транжирьте боеприпасъй совершенно зря.”

В текста виждаме как руснаците се справят със своята некадърност – ползват военен прокурор, който явно трябва да осъди на разстрел виновните, и заедно с това в разговора личи ясното признание за некадърността, неможенето и незнанието.

 

РУСКИТЕ МЕРЗАВЦИ обаче са други и много в мемуаристиката – те са онези воювали и лъгали върху могилите на подчинените си войници:

В спомените си В. И. Казаков нач. Арет. На 16 А при Вязма пише, че на 2 октомври врага атакува и не успява, след това германците привличат свежи сили и отново преминават в настъпление на други участъци... В действителност пред 16 А и 19 А на участък от 16 км се отбранява 255 пд без въобще да нанася удар.

Всеизвестния К. К. Рокосовский също е лъжец – в спомените си за Вязма, той постоянно привежда примери за съветска героична пехота, която с т.нар. „коктейли Молотов” от запалима смес в бутилки громи и подпалва германските танкове. В оперативните сводки на 16 А от този период НЯМА НИТО ЕДНО СВИДЕТЕЛСТВО за подобен случай тогава – абсолютна 0 в документацията на архивите!

 

image 

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПОБЕДИ И НАЙ-ОГРОМНИТЕ ПОРАЖЕНИЯ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ

В началото ще отбележа, че на 22 юни 1941.
Германия и част от нейните сателити удрят СССР/Съветска Русия с тези сили и средства: досега се спори като германската жива сила варира в различни източници от над 3 милиона до 5 милиона състав, германската броня варира от над 3 000 до 4 300 танква и щурмови оръдия, германската артилерия вкл. минометите са определяни до 47 000 максимум.
СРЕЩУ ТЯХ ЗАБЕЛЕЖЕТЕ РУСНАЦИТЕ ИМАТ В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ТАНКОВЕ - варират от 18 000 до над 21 000, самолетите от 12 000 до 16 000, артилерията вкл. минохв. до 103 000 единици, а живата сила над 3 милиона съветски войници и офицери. В случая няма да цитирам източници, спорове, сметки на вътрешни окръзи или постоянните руски попълнения в хода на боевете, нито това, че на юг и север боевете започват не на 22 юни. ФАКТ Е, ЧЕ РУСНАЦИТЕ ПРЕВЪЗХОЖДАТ ГЕРМАНЦИТЕ В ТАНКОВЕ И САМОЛЕТИ, ВЕРОЯТНО
 В АРТИЛЕРИЯ И ЕДИНСТВЕНО В ЖИВА СИЛА МОЖЕ БИ НЕ В НАЧАЛОТО. СЛЕД НАЧАЛОТО НА ВОЙНАТА ОБАЧЕ РУСНАЦИТЕ ХВЪРЛЯТ МИЛИОНИ И ПАК МИЛИОНИ СРЕЩУ ГЕРМАНЦИТЕ и разбира се, печелят на първо място с това.

 

НАЙ-ТИТАНИЧНОТО, РЕКОРДНО И ГИГАНТСКО ОБКРЪЖЕНИЕ ВЪОБЩЕ В ЦЯЛАТА ЧОВЕШКА ИСТОРИЯ Е ПРИ КИЕВ, където германците ликвидират съветския фронт с над милион войници и офицери.

Клещите при Киев всъщност са много отделни котли и ТРОФЕИТЕ В ТЯХ СА ЗАПИСАНИ от германския префекционизъм, който на изток наричате педантичност:

Група Армии/ГА „Юг” заявява в обкръжението на самия Киев 440 074 пленени, 166 танка и 1727 артсистеми. При Кременчуг 41 805 в плен, 279 танка, 106 артилерия. При Горностайпол 11 006 плен, 6 танка и 89 артилерия.

ГА „Център” заявява в котела на Гомел 132 985 военнопленници, 301 танка, 1241 артсистеми. Северно от Киев 39 342 плен, 72 танка и 273 артилерия.

Всичко общо прави 665 212 военнопленници, 824 в танкове и 3436 арт.;

Днес руските историци признават „само” 616 000 вместо тези 665 000;

 

ВТОРО Е ОБКРЪЖЕНИЕТО ПРИ ВЯЗМА

В обкръжение „попадат” 4 армейски управления, 37 дивизии, 9 танкови бригади, 31 артилерийски полка на РГК. Само БЕЗВЪЗВРАТНИТЕ ЗАГУБИ СА 380 000 БЕЗ ПЛЕНЕНИТЕ! При Вязма са разбити три съветски фронта – Западния, Брянския и Резервния. Когато германците започват своето настъпление към Москва те разполагат според авторитетния източник на Бергстрьом с 550 самолета, срещу по съветски данни руските 545 самолета без попълненията при руснаците, които са в пъти повече с течение на боевете. При това детайла, че германската авиация се съсредоточава на западното направление до 10 октомври въпреки започналите боеве, а съветските самолети са там още от 1 октомври;

 

Чудовищно доказателство за съветските идиоти е примера със 17 сд, която на 20. септември е в състав от 11 454 човека, но само за 9 дни губи 90% от състава си! Тази дивизия панически отстъпва под германски артналети и след нея германците без изстрел форсират р. Нара, заемайки плацдарм при Тарутино. Командващия 17 сд полковник Козлов и бригадния комисар Яковлев са разстреляни по-късно пред строя. Друг пример – частите на необстреляната 53 сд водени от полк. Краснорецки без бой се разбягват в паника, в едно село се предават пораженчески 800 съветски войника. Този командващ избягва разстрел за пораженчевство, защото пада убит в бой преди това. Прославения ИЛ-2 при Вязма през 1941. има живучест или живот преди да бъде свален само 8,6 полета.

 

СЪВЕТСКИТЕ ВОЕННОПЛЕННИЦИ В ГЕРМАНСКИТЕ КЛЕЩИ по обкръжения – котли 1941.:

МИНСК 290 000, но по руски историци днес възможни 342 000

СМОЛЕНСК 347 000 са в плен според руските историци днес, но същите руски историци признават, че от 581 600 състав в „началото”, са убити, ранени или пленени 486 171 или 83,6% от първоначалните. Според Лопуховский в Смоленското сражение безвъзвратните съветски загуби са 486 171, а санитарните 273 803, ще рече общо 759 974 души. За 63 дни руснаците губят 234 00 единици стрелково оръжие, 1 348 танка, 9 290 оръдия и минохвъргачки и 903 самолета

РОСЛАВЛ 78 000

Край Дно в отговор на локално съветско контранастъпление, германците се прегрупират и отвърщат със своя контраофанзива на сс-дивизията „Тотенкопф”, заедно с 3 мд на 19 август и до 23 август 1941. разбиват 4 съветски сд/стрелкови дивизии и 1 кд/кавалерийска. Трофеите са 18 000 POW/Prisoners of War или иначе казано военнопленници, 200 танка и 300 артилерия, КАКТО И ПЪРВАТА „КАТЮША” В ГЕРМАНСКИ РЪЦЕ! На 19 август реконбатальона на сс-овците от Тотенкопф/Мъртвешка глава воден от Валтер Бестманн навлиза в тила на 38 А/съветска армия. При този рейд е извозена първата „Катюша”/БМ 13 в плен, след това Бестманн получава Рицарски кръст, а 38 А губи 12 000 POW, още 141 танка и 246 оръдия;

Край Великие Луки 30 000 POW;

Валдайските височини 35 000 POW, 117 танка и 334 артилерийски оръдия;

В няколко ограничени котли преди Ленинград в плен са 20 000 руснаци;

При Тихвин до 8 ноември германците вземат други ок. 20 000 POW, трофеи 96 т. и 179 арт.;

При Уман 103 000 POW;

Мелитопол 106 000 POW, 212 т. и 766 арт.;

БРЯНСК 50 000

ВЯЗМА 673 000 според германците/според руските историци днес 514 000. По-късно германците още през войната уточняват, че при Вязма вземат в плен 558 825 човека, 1 066 танка, 3 735 оръдия, 485 пто/противотанкови оръдия, 406 зенитни ор. и 49 сам.

ХАРКОВ 1942. 230 000

КРИМ 1942. 176 000

2 Уд./ударна А/армия на Власов преди да бъде пленен и да премине на германска страна губи 33 000 срещу германците;

За сравнение германците в най-големите си поражения към края на войната имат следните загуби:

Корсун-Шевченковск 50 000 убити и 18 000 в плен, в Белорусия 1944. 100 000 в различни обкръжения, при Бреслау 40 000 в града. На запад във Фалезкия котел 1944. попадат между 90 и 100 000 германци, убитите от тях са ок. 10 000, други 40 000 попадат в плен, а 40 до 50 000 успяват да се измъкнат; Котела в Рур 1945. възлиза на 350 000 блокирани германци и трябва да отбележим, че тогава германците са пасивни, умишлено "желаят" да попаднат в този котел, тогава Райха е съсипан, цялата инфраструктура разрушена, а народа желае глътка въздух и край на войната.

Да обобщим - обкръжения от германци на руснаци през 1941.

Група Армии „Север” ограничени: Рассейниай, Дно, Великие Луки – Валдайските възвишения

Група Армии „Център” най-мащабните: Минск, Смоленск, Рославъл, Брянск, Вязма

Група Армии „Юг” едно рекордно: Уман, Киев, Мелитопол

1942. се случват котлите при Харков, Керч, Синявино, Ржев...

 

А колко попълнения получава пак и пак РККА, защото пълното и единствено название тогава не е Съветска армия, не е дори Красная/Червена армия, а РАБОЧЕ-КРЕСТЯНСКАЯ КРАСНАЯ АРМИЯ, ще речче Работническо-Селска Червена армия:

По думите на Сталин само през август 1941. фронта получава попълнение в размер на 2 милиона души. Когато германците започват настъплението срещу Москва, само за 4 дни руснаците мобилизират 12 опълченски дивизии с общо 160 000 бойци. На 4 юли излиза постановление за мобилизация, което задължава в Москва да се мобилизират 200 000, а в Московска област още 70 000 души за фонта. До 9 юли руснаците получават попълнение в централния сектор срещу германците 2 авиодивизии от вътрешните окръзи на СССР и отделни други авиочасти – общо 452 самолета;

Според съветските фантазии на фалшивата история по червено време, германците ударили СССР 1941. с 4 950 самолета, а реално според германските документи те са били 2 770;

 

Интересни детайли:

Загуби в Полша 1939., когато руснаците навлизат „в гръб” на биещите се срещу германците поляци, руснаците губят от задействаните 3 542 танка – 42 поразени от поляците съветски машини и 429 по технически причини;

За боевете при Елня 1941. в много книги по червено време се тръбеше като за първата отвоювана съветска земя с локално съветско настъпление. След това много „успешно” настъпление Жуков уволнява и понижава в длъжост командващите на 103, 105 и 106 съветски дивизии;

Сражението при Сталинград с което руснаците толкова се гордеят:

Днес изследванията сочат 147 200 германци, малко хървати и други в котела, 84 000 ранени много от тях евакуирани, общо 231 200. Германците винаги са заявявали, че в обкръжението попадат 220 000, а руснаците пишеха за 300 000 по червено време – сами можете да се убедите, кой е близо до истината. Нещо повече – дотогава в офанзивна и дефанзивна фази германските загуби са били общо 226 000 войници и офицери, а съветските загуби са били в дефанз/отбрана 547 000 души, като в атакуваща фаза 154 885, а в боевете на р. Дон 55 874 човека.

С „две думи” 226 000 германци за над 755 000 съвестки войника;

За превземането на Одесса румънците които я блокират губят 96 000, съветските загуби са към 100 000, а за сравнение на целия фронт до тогава в цялата кампания на изток германците губят 89 000, по-малко на всички участъци и сектори, сравнено с тези само за един град;

 

Равносметката за 1941. – на 1 декември в реч пред Райхстага Хитлер казва:

Унищожени са 21 391 танка, 17 332 самолета, 32 541 оръдия и са взети в плен 3 806 865 съветски войници и офицери! Това руснаците тогава и след войната обявяват за измислица, но след разсекретяване на част от архивите през 90-те години на 20-и век,  50 години след Хитлер те потвърждават казаното от него и признават: 3 800 000 в плен, ликвидирани 20 500 танка, 17 900 самолета и 101 000 оръдия и минохвъргачки/вкл. 50 мм.

ТОВА Е НАЙ-ГИГАНТСКОТО ПОРАЖЕНИЕ В ЧОВЕШКАТА ИСТОРИЯ, НАЙ-ГОЛЕМИЯ РАЗГРОМ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА И НАРОДИ!

 

И въпреки всичко, това не е цялата истина – в края на своята книга „Вяземская катастрофа” Лев Лопуховский показва разлики в архиви и официални заявления на „комисии” и автори близки до Кремъл. Автора привежда аргументи, таблици, проценти и дори повече – разказва за срещата си с „официалната линия” в историята представена от Кривошеев и неговия екип, който не желае неговия труд за съветските загуби писан през 90-те да бъде допълван, ревизиран или да отчита нова информация, уточнени данни и изследване на още архивни единици, досиета, бойни журнали итн. Опитват се да „затворят устата” на Лопуховский и му обещават, че ще му отговорят на въпросите за техните манипулации. Лев пише: „Прошел почти год – ни слуху, ни духу. Слишком много набралось таких критиков, чтобъй каждому отвечать.” Да, освен Лопуховский много честни и търсещи истината руски военни и историци са проблем за лъжата.

 
Следва картина на испанската "Синя дивизия" воювала на страната на германците

image 

За финал нещо НА ЗАПАД

 

Макар да е на изток 1939. срещу Германия - поляците губят 66 300 убити, 133 700 ранени и 587 000 в плен, други 100 000 пленени попадат в СССР. Германия губи 16 000 убити и 32 000 ранени. Следователно за 1 германец падат 4 поляци, без да включваме пленените;

 

При Дюнкерк 1940. блокирани са 215 000 англичани и 120 000 французи;

 

Признато от Вейган за Франция 1940 г. :

121 937 убити французи, 250 107 ранени французи, холандски загуби 2 000, белгийски 3 000, не се споменават англичаните колко са и 1 милион и 900 000 в плен; Срещу всички тях германците губят 27 074 убити, 111 034 ранени и 18 384 изчезнали (можем да ги причислим към убитите), следователно за 1 германец по 3 противници без тези в плен;

Според историците загубите са следните:

Германия губи посочените по-горе цифри, а Франция 90 000 убити, 200 000 ранени и близо 2 милиона в плен и изчезнали, общите загуби на холандците са 9 779, белгийците 23 350, а англичаните губят 68 111. Значи 157 000 общи германски загуби за 390 000 общи на врага без тези в плен;

Всичко това при положение, че според последните изследвания преди началото на кампанията френската артилерия е разполагала с 11 200 ствола срещу 7 700 германски, а съюзниците на запад са имали 3 000 танка срещу 2 400 германски, като от тях средни и ниво са едва 349 Pz 3 и 278 Pz 4;

В Югославия 1941. Вермахта губи 558, докато само сръбските загуби в пленени са 345 000;

 

В Гърция 1941. Вермахта губи 2 559 убити, 5 820 ранени и 3 169 изчезнали и взема в плен 223 000 гърци и 21 900 англичани. Убитите и ранени гърци са 70 000, а англичаните губят 11 000 или 12 000 в бой, над 100 танка, 200 самолета, 400 артилерисйки системи и 8 000 траснпортни средства. Следователно за 1 германец над 10 противници без тези в плен;

На остров Крит загубите са:

Германци 3 352 убити, а британците губят на сушата и във флота 3 700 убити, не се знае какви са гръцките загуби съюзни на англичаните. Пленени са 12 000 британци и 10 000 гърци. Отделно германците се лишават от 1/3 от своите транспортни Ju 52, а англичаните губят 47 самолета, 3 крайцера, 6 разрушителя потопени, освен това повредени са 2 линкора, други 6 крайцера, 7 разрушителя и 1 английски самолетоносач;

 

При рейда към Диеп през 1942. съюзниците търпят следните загуби:

3 367 убити, ранени и пленени сухопътните части, командосите им губят 270 убити, а Кралския флот 550. Германските загуби са в размер на 600 – армията губи убити, изчезнали и ранени 333, флота губи 113, а Луфтваффе 162. Следователно за 1 германец падат 7 съюзници. Отделно германската авиация губи 48 машини, а англичаните 106 самолета. Когато канадците дебаркират на брега, установяват, че пред тях има открита площ – пространство идеално за прострел, а германците са прикрити в сгради с камуфлирани в тях картечници и дори оръдия. Оделелите канадци се прикриват зад казино, но след като са разгромени, германците разрушават казиното за в бъдеще;

 

Във Варшавското възстание от 1 август до 2 октомври 1944. загиват 10 000 германци за 15 000 полски въоръжени възстанници и близо 200 000 население;

 

В операция „Маркет Гардън” 1944. на съюзниците е трябвало да преодолеят 5 водни прегради: 2 канала северно от Айндховен, р. Маас, 13 км след Маас е р. Ваал и накрая долното течение на р. Рейн... В германския тил десантират 34 876 войници и офицери. Загубите в операцията са 16 805 съюзници за 2 000 убити и 6 000 ранени германци според историците на победителите, а според командващия германците тогава Модел (самоубил се в края на войната) германците губят общо 3 300, от тях 1/3 убити. Така или иначе за 1 германец падат по 2 или по 5 съюзници;

 

За финал ще посоча какво руснаците получават от „лошите американци” срещу „гадните германци”, това е ленд-лиз само от САЩ, на СССР много дава и Великобритания. „Сурса”/ресурса или източника е Twenty-First Report to Congress on Lend-Lease Operations, op. cit., p. 25.

САМОЛЕТИ 14 795

ТАНКОВЕ 7 056

ДЖИПОВЕ 51 503

КАМИОНИ 375 883

МОТОЦИКЛЕТИ 35 170

ТРАКТОРИ 8 071

ПТО И ЗЕНИТНИ ОР. 8 218

АВТОМАТИ 131 663

ВЗРИВНИ ВЕЩЕСТВА 345 735 ТОНА

ТОВАРНИ ВАГОНИ 11 155

ЛОКОМОТИВИ 1 981

ТОВАРНИ СЪДОВЕ 90

ЕСМИНЦИ/МИНОНОСЦИ 302

ЦВЕТНИ МЕТАЛИ 802 000 ТОНА

НЕФТЕНИ ПРОДУКТИ 2 670 000 ТОНА

ХИМИЧЕСКИ ВЕЩЕСТВА 842 000 ТОНА

КОЖИ 49 860 ТОНА

БОТУШИ 15 417 000

ПРОДОВОЛСТВИЕ, ПРОДУКТИ „ЗА ЯДЕНЕ” 4 478 000 ТОНА

Пропускам отделно машини, двигатели, копчета дори итн;

 

В следващия постинг ще покажа

ЛЪЖИТЕ НА ЖУКОВ

ЛЪЖИТЕ НА ЕРЬОМЕНКО

и германски героизъм в примери


клип за французойката и германеца... 
 




Гласувай:
22



Следващ постинг
Предишен постинг

1. germantiger - ...
28.11.2017 20:59
Следващия ми постинг ще продължи по тази книга на ЛОПУХОВСКИЙ

и най-вече по книгата на ДЕЙВИД ГЛАНЦ ЗА РЖЕВ И ПОРАЖЕНИЕТО НА ЖУКОВ
цитирай
2. ferhunde - Шапка ти свалям за тоя постинг. Той ...
28.11.2017 21:58
Шапка ти свалям за тоя постинг.
Той трябва да седи най отгоре цяла седмица, но путинските уроди ще напомпят не него,а поредната помия на един путиноид точно до теб.
цитирай
3. germantiger - ...
28.11.2017 22:27
СТАТИСТИКА не е германска Леоне - КОНГРЕС, САЩ, ДОКУМЕНТАЦИЯ

ПОСОЧИЛ СЪМ , повтарям

Twenty-First Report to Congress on Lend-Lease Operations, op. cit., p. 25.

ако беше запознат с войната, щеше да знаеш, че на 1 танк примерно се падат над 10 камиона като "статистика" при транспортните средства
цитирай
4. germantiger - ...
28.11.2017 22:31
Грешиш Леон, защото полша все още не е паднала, а и дори да беше - удара в гръб е удар в тил - мерзко, долно, разбира се с интерес правилно да го наречем хищнически и КАКТО ЗНАЕМ СЛЕД ТАЙНИТЕ ПРОТОКОЛИ КЪМ ПАКТА МОЛОТОВ - РИББЕНТРОП

това е съветска агресия без съмнение не само за науката история, но за света вкл. за рсфср днес призната

кога пада варшава, кога пада полша

поляците още се бият когато руснаците влизат
цитирай
5. germantiger - ...
28.11.2017 22:36
Питаш ме какво искам да кажа, нещо повече продължаваш като предполагаш, че искам да кажа че германия е победила

заглавието на постинга си пише

РУСКИ ПОРАЖЕНИЯ И ЛЪЖИ

Е ЛИ ТОВА ПОСТИНГА - ДА

казах ли каквото съм имал?!

чешките танкове оформят 6-А ШЕСТА и 8-А ОСМА танкови дивизии на вермахта не повече, 2 при над 10 такива на запад и същите такива на изток се бият - в 3 дивизии на вермахта има чешки танкове, а това е малко

НЕ, чешките танкове НЕ са превзъхождали германските панцер тройки и четворки по параметри в почти нищо отстъпвали са им

чещките танкове са били ок мза времето си, едно добро ниво, една добра комбинация между скорост и нелошо въоръжение, но отстъпват на германските панцер 3, панцер 4 и на германските варианти на щуг-овете

чешките са ок като леки танкове за рейдиране, там са ниво, само в тази "категория" в някои параметри
цитирай
6. nkf - Много изчерпателно откъм стати...
28.11.2017 22:37
Много изчерпателно откъм статистика, макар и всичките тези числа и цифри да правят четенето по-трудно. Така или инче информацията категорично обосновава крайният извод, че руснаците дават колосални жертви във ВСВ и то воювайки само на един фронт, при положение, че имат и мощни съюзници. Този краен извод обаче влече и други съществени изводи, които така или иначе са факт: 1. русия се нареди сред победителите във ВСВ само по една - единствена причина, и тя е колосалната материална помощ на САЩ-ВЕЛИКОБРИТАНИЯ и големият си брой население, което беше хвърлено в скотобойната; 2 руснаците са лоши войници, некадърни стратези и тактици - факти валидни не само за времето на ВСВ; 3 оставена сама срещу, която и да е европейска държава /а и не само/ русия по правило търпи поражение и разгром. Русия е победител обикновено, когато е в коалиция и то с мощни държави. В тази връзка - лъжа е, че: русия е победила /едва ли не сам-самичка/ корсиканеца и някак ситака - храбро - влязла в Париж. Истината - Бонапарте пердаши руснаци /плюс австрийци, както си отбелязал/ постоянно, в поне две кампании, да не говорим, че завзема Москва. Бонапарте е разгромен от голяма коалиция, включваща англичани, германци, шведи, австрийци, холандци, испанци, разни италианци. Руснаците са само едни от участниците и нищо повече. На Ватерло руснаци няма, а при Лайпциг армията е коалиционна - прусаци-австрийци-шведи-руснаци /може би пропускам още някои/. Вродената хаотичност, непоследователност, мърлящина, недоглеждане, непрофесионализъм, изостаналост, примитивизъм и т.н. прави руснаците негодни за война и обуславя традиционно огромните жертви, които дават. Сравнението с дисциплинираните, обучени германци, които имат и войнскикачества по начало, хвърля достатъчно добра светлина върху руската негодност.
цитирай
7. germantiger - +
28.11.2017 22:42
убеден съм, друже с примера, който аз ще ти предложа ще се съгласиш, например:

когато ти говориш за победата при дойран

когато в предаването "фермата" говорят и правят състезание за битката при дойран

аз да ги питам ли по твоя начин - какво искат да кажат те че българия печели войната ли

не, аз не ги питам и не се чудя като теб, защото знам какво правят, а именно

КАЗВАТ ЗА БЪЛГАРСКА ПОБЕДА - ЕЛИ ТЯ ФАКТ, ДА - ФАКТ Е

ГУБИ ЛИ НЕЗАВИСИМО ОТ ТАЗИ ПОБЕДА ВОЙНАТА БЪЛГАРИЯ - ДА ГУБИ

е леоне, сега разбираш друже убеден съм нали

според теб какво трябва да направим - да не говорим за дойран, да не пишем за дойран

или ще заподозреш че нещо друго искат да кажат говорещите за дойран ?!?!?!

БЪЛГАРИЯ ГРОМИ ВСИЧКИ НЯКОЛКО ВОЙНИ ПОДРЕД И ГУБИ ТЕЗИ ВОЙНИ НБЕЗАВИСИМО ОТ ПОБЕДИТЕ СИ - знаеш това отлично
цитирай
8. nkf - Руският гъзоблиз леонов, побързал ...
28.11.2017 22:43
Руският гъзоблиз леонов, побързал е да пооближе руските дупета, сърце помиярско не трае да не изскимти. Отново се прави на неутрален, лъже-маже, мъца и все на амбразурата да защитава матушката си! Симеонов, ти си ебати и гнусяра, честно, повдига мис е от такова долно леке като тебе. Ти си срам, срам, срам, срам! То бива подгъзуване, то бива чудо, ама на най-жестокия български враг да помиярстваш, това вече показва,ч е си най-долна отрепка! Слушай бе, комунисто-русофилско изчадие, тоята матушка дойчовците я направиха на мармалад, ами добре, че големите босове отвъд Атлантика отвориха трезорите с несметни богатства и завъртяха колосалната индустрия на САЩ, и отвориха накрая чак и втори фронт, та спасиха ебаната руска, спинозна кочина. За огромно съжаление я спасиха! Боклук!
цитирай
9. nkf - Къде ще сравняваш руския продарна ...
28.11.2017 22:45
Къде ще сравняваш руския продарна алкохолизиран получовек с германица бе, симеонов? Баща му бил казал, гиди и болшвиците ви с болшевици мръсни. Какъв войник може да е едно крепостно говедо подкарано на заколение бе? Въшлясали крадци, пияници и серийни изнасилвачи. Тина това ли викаш "добър войник", равен на немеца? Боклук! Абе, Тигре, защо го пускаш тоя нещастник русофилски да цапа под темата?
цитирай
10. germantiger - +
28.11.2017 22:47
нкф, в случая няма да се съглася с теб за леон или поне не в крайността, която му приписваш

аз възпюриемам леон така

човека си е русофил, но не краен, не предателски

дай Боже повечето русофили да са като него, но не са

леон винаги спазва тон, такт, за ралзика от мен и теб

освен това леон е писал в моя блогова защита в спор с какви ли други не

а и той пита, има пълното право и да провокира мислене
цитирай
11. germantiger - ДА ПРИПОМНЯ КАКВО СЪМ ПИСАЛ ПРЕДИ ГОДИНИ И ВИНАГИ ЩЕ ПОВТАРЯМ
28.11.2017 22:50
ДА, ГЕРМАНИЯ ЗАГУБИ ВОЙНАТА СРЕЩУ КАКТО СЕ КАЗВА ПОЛОВИНАТА СВЯТ, НО

За 1 германец са падали по няколко „победители” – просто факт и тук НЕ иде реч за цивилисти, а за бой, умение и опит – за сила, техника и командване... за войника!

По инфо от германските архиви и WAST германските загуби на военни са не повече от 3,5 млн. на Източния фронт. Общо военните загуби на Германия на всички фронтове през ВСВ са 5 млн. цивилните над 3 млн. Общо загубите на Германия военни и цивилни 8-9 млн

Съветските БОЙНИ загуби са:
1. Според "Гриф секретности снят" на комисията водена от Г. Ф. Кривошеев – изследване 90-те години, са над 12,5млн.
2. Според картотеките на ЦАМО от 2000г. военните загуби на СССР са 14 млн. 507 хил. персонални досиета
3. Според ЦАМО на РФ, който се помещава в Подолск, картите на персонален отчет са 16 млн.

Отделно според Книга Памяти на отделните области в РФ към 2006г. има няколко милиона заявления и "безименни" неразпознати досиета и документи на военнослужещи. Според руските автори днес загубите на СССР безвъзвратните военни са 19-20 млн.
Отделно загубите на цивилните са спорни и се "колебаят" от 20 до повече милиони.
Германия губи срещу ВСИЧКИ ПРОТИВНИЦИ 8,5ЛН. ВЪВ ВОЙНАТА, С ИЗБИТИТЕ ОТ ГЛАД И НАСИЛИЕ ГЕРМАНСКИ ПЛЕННИЦИ В РУСКИ И СЪЮЗНИЧЕСКИ ЛАГЕРИ - 2,5 МЛН.

ОБЩО ГЕРМАНСКИ ЗАГУБИ ПРИБЛИЗИТЕЛНО 11 МЛН ВОЕННИ И ЦИВИЛНИ
ОБЩО СЪВЕТСКИ ЗАГУБИ 19-20 МЛН ВОЕННИ И МОЖЕ БИ ОЩЕ 20 МЛН ЦИВИЛНИ И ТО ПОЧТИ САМО СРЕЩУ ГЕРМАНСКИЯ ПРОТИВНИК
ГЕРМАНИЯ ГУБИ 11 МЛН СРЕЩУ ВСИЧКИ
СССР ГУБИ 40 МЛН ПОЧТИ САМО СРЕЩУ ГЕРМАНИЯ
цитирай
12. germantiger - ЗАЩО ИСТОРИЯТА НА „ПОБЕДИТЕЛИТЕ” ЛЪЖЕ, ИСТОРИОГРАФИЯТА НА ПОБЕДЕНИТЕ ПОЧТИ НЕ
28.11.2017 22:52
1. Съветската „историография” и тази на запада бе победила – тя можеше и си позволяваше мега лъжи – такива каквито само победител би могъл – лъжа в числа, заличаване на факти и дори цели сражения (днес това руснаците в десетки книги си признават и то трудове на полковници и генерали комунисти, не иде реч за Виктор Суворов, Игор Бунич и подобни комерспоръчкови комикси)

Германските военни и историци трябваше да превиват гръб (някои не го правеха) да храчат по себе си, те и сега го правят – както германец плюе по себе си едва ли друг може да го стори – ако трябва извинение за нещо – „германия” ще се наведе – за наводненията в Китай, за студа в Сибир, за глада в Етиопия – въобще Германия е виновна за всичко преди, днес и за всичко което още не се е сътояло!

2. Съветската „историография” следваше линията на партията, която знаем права е дори когато съгреши – линията на партията е права, дори когато е начупена, „та” историците пееха в хора на неизбежното, закономерното и ясно бъдеще – целия свят щеше да е червен както бяха доказали Маркс и Ленин, всичко щеше да е световна революция някога си и при всички положения големия червен брат беше прав. Историографията за войната трябваше да обслужва това и го правеше.

Германските бивши военни и писачи трябваше без съмнение да охрачат Адолф, покрай него военната машина, себе си дори, но пък можеха и да се оправдаят с него в отделни случаи. ИСТИНСКА ГЕРМАНСКА ИСТОРИЯ НЯМАШЕ И НЯМА, ЗАЩОТО НЯМАШЕ И НЯМА ГЕРМАНИЯ – както казва djovanna38 днешна Германия е менте Германия – германци след 1945г. няма.

3. Манталитета на съветски галош расъл в средна Азия или на великоруска ушанка, въобще надъхан от комунизъм паанславянин лъже нива над бивш германец, манталитета да си винаги голям, най-отгоре, при всички положения прав, победител, богатир, непобедимая и легендарная е познат. Помня петилетки в които тук задминавахме Мерцедес с Москвич или БМВ със Зазка... въобще Булгар-рено смаза АУДИ ;)

Манталитеа на германеца като професионалист, като внимание към детайла, като пунктуалност и конкретика пред източното лаладжийство е като фундаментален германски паметник над славянското фразьорство и фантазьорство – той се забелязва дори днес в професионализъм, подреденост или просто ред и правила.

С „ДВЕ ДУМИ”
ПОБЕДИТЕЛЯ МОЖЕШЕ ДА ЛЪЖЕ, ПОБЕДЕНИЯ ЕДВА ЛИ
ПОБЕДИТЕЛЯ БЕШЕ НАДЪХАН ОТ КОМУНИЗЪМ, НАЦИЗМА БЕШЕ БИТ
ПОБЕДИТЕЛЯ КАТО ЧОВЕК ОТ ИЗТОК ЛАЛАШЕ КАКТО ЛАЛА И ДНЕС
цитирай
13. germantiger - архивирам коментара на леон, защото провокиран от спора или засегнат спомена, че желае да го зитрие
28.11.2017 22:55
3. leonleonovpom2 - Здравей, Германтигър!
22:25
Германтигър, изумяваща е цифрата от близо 400 хиляди камиона, има някаква грешка вероятно
Ти не вярваш на съветската статистика , а искаш да се вярва на германската? При тези огромни загуби се чудя, как дори и един руснак е стигнал до Берлин?
Не се заяждам!
Руснаците нападнали в гръб, биещите се срещу немците поляци Това не отговаря на истината Руснаците влизат в Полша на 17-ти септември, когато Полша е вече почти победена Германците са влезли в тяхната, определена преди войната зона и след навлизането на руснаците се изтеглят от частично заетата територия!
Чехия преди войната има повече танкове от германците И по-качествени Имаш ли данни колко оръжие и бойни машини са получили германците от покорените страни- като Чехия и Франция например?
По официални данни СССР е получил 15 % от цялото военно оборудване ,ползвано от него във войната! Ами те, като не воюват на равни начала, компенсират с оборудване и храни Защото им е ясно ,че като войници не са равностойни на германците и руснаците
Не знам какво искаш да покажеш с това-че Германия е спечелила войната ли, а Русия лъже ,че тя я е спечелила?
Да , имало е моменти,когато Германия е била на път да я спечели поради изненадата, опита и превъзходството във военна техника Но по ред причине не е успяла Все пак не забравяй, че Русия не е канила Германия да си мерят силите , а са билисъюзници в известна степен
Прочети внимателно,коментарът е неутрален!
Интересуваш се от футбол, там германците са царе и в момента-шампиони имам предвид
Да сравним войната, за която става дума, с мач
Та в този мач Германия набързо повежда с два гола но треньорът и задава погрешна тактика,противникътсе окопитва и накрая печели с три на два!
Сега, например ти, анализирайки, напомняш, че германците са водели с два гола разлика, което е вярно Но има протокол за резултата от мача и там е записан крайният резултат - 3: 2, но не за германците Германците не печелят мача според протокола, нали така!
цитирай
14. nkf - Леон е подмолен мръсник, не гледай, ...
28.11.2017 22:56
Леон е подмолен мръсник, не гледай, че е един такъв смирен като овца, едва ли не. Не гледай, че завоалира всичко под няколко слоя, уж тъй - на неутрален се прави; уж така "от човещина" и ала-бала. Тоя е предател и то много по-опасен, защото се прикрива, дори няма достойнство да заяви открито и ясно позоцията си, както други комуняги го правят. А, той сега ще излезе и ще каже, че не бил комунист, даже от СДС бил. Ами то СДС затова с епровали, заради такива "антикомунисти", "демократи" и прикрити руски шпиони. Какво като спазва тон? Голям праз! Кой има полза от спазващи тон руски гъзолизи - предатели? За мен лакмусът е ясен: щом някой защитава, симпатизира на русия - той НЕ Е БЪЛГАРИН, а е безродник, помак, русиянин, вредител, мръсник, отговорен за убийствотона България! Това такава гнида като симеонов със сигурност нямада разбера, защото няма българско съзнание и сърце. Бас държа, че ходи на поклонение на паметника "альоша" и е категорично против демонтирането му, щото...история, нали? Долна измет е, казвам ти!!!
цитирай
15. germantiger - ...
28.11.2017 22:56
МОИТЕ ОТГОВОРИ КЪМ ЛЕОН СЕ ЧЕТАТ В КОМЕНТАРИ 3, 4 И 5

получава се да го канем отзад - напред :)
цитирай
16. leonleonovpom2 - Благодаря, Германтигър!
28.11.2017 23:29
Не се заяждам, даже изтрих коментара, защото не искам да бламирам твоя! По-скоро да изглежда на бламиране
Благодаря ти за защитата, но аз също съм получавал защита от тебе, а и сега, така ,че не съм забравил!
В най-близкото ми, роднинско обкръжение, партиен член е била само жена ми Но в замяна е аполитична! Друг няма, от прадядо ми насам
На тебе описах, какво сме преживели от прадядо ми насам, потомците му Всичко ,което съм постигнал дължа на ума и на труда си, не на партийна книжка Гордея се с него, най - вече заради това, че не съм си губил напразно времето! И всеки,които знае какво е, ще потвърди, че е с основание Така ,че оценките за мен на сбъркани оценители не ми са нужни ,да си ги взимат обратно

Хубава вечер!
цитирай
17. germantiger - ...
28.11.2017 23:56
ferhunde написа:
Шапка ти свалям за тоя постинг.
Той трябва да седи най отгоре цяла седмица, но путинските уроди ще напомпят не него,а поредната помия на един путиноид точно до теб.


Наскоро попитах поне 20 блогъри, които са били напомпани на първа - как става това, ако желаят да ми кажат, защото аз смятам, че на първа страница заслужава да стои повече Гьоте например от глупостите днес.

Отговориха ми 5 човека, никой от тях не знаеше (дали?!) как ставало, друг ги помпил и само борн прояви желание да проучи и разбере как става, но аз му благодарих и отказах.
цитирай
18. germantiger - детайли
29.11.2017 00:48
Въпреки съгласието ми с нкф в бол теми, въпроси и постинги за какво ли не, ще маркирам тази разлика:

за мен съветската победа във войната е първо дело тяхно, руско и съветско, ленд-лиза за мен не е решаващ, макар да идва в нужния момент и да решава някои фундаментални проблеми като тези при транспорта в полуверижните средства за руснаците или при виллис джиповете итн

на страната на наполеон участват какви ли не поляци, бол германци от ралзични курфюрства държавички, но пък много от тези германци се обръщат срещу него и чакат случая да са срещу корсиканеца с право

впрочем в България още комично се смята, че Бородино е победа руска, разбира се, така мислят българите, зщаото така мислят руснаците царе на митовете :)

при бородино преди сутринта руснаците се изтеглят, бойното поле остава за наполеон, който в историята е или победител след това сражение или то завършва "патово"/равно, но руснаците му отстъпват територия и впоследствие пътя към москва - да, той НЕ постига целите си да разбие руснаците в генерално сражение, но и те не успяват да го спрат пред москва

що иде реч до загубите в битката, то различните източници дават различно - в някои повече са френските загуби, в други руските повече, но във ВСИЧКИ ИЗТОЧНИЦИ ЗАГУБИТЕ СА МНОГО МНОГО БЛИЗКО ЗА ДВЕТЕ СТРАНИ ПОЧТИ РАВНИ

в бг обаче още като се каже бородино и се мисли, че това е някаква руска победа

НЕЩО ПОВЕЧЕ В КНИГАТА "ЗА ВОЙНАТА" НА КАРЛ ФОН КЛАУЗЕВИЦ НА ИЗД. ТРУД ОТ 2009Г. ИМА ИЗОБРАЖЕНИЯ ВКАРАНИ ОТ БЛГАРСКИЯ ИЗДАТЕЛ ИЛИ РЕДАКТОР ИЛИ КОЙТО И ДА Е В БЪЛГАРИЯ

НА СТР. 295 ИМА КАРТИНА ПОД КОЯТО ПИШЕ БОРОДИНО 1812Г. ПЛЕН РАЗГРОМ НА НАПОЛЕОНОВАТА АРМИЯ и избразява френски отстъпващи войници в сняг и виелица... Бога ми при бородино отстъпват руснаците и няма сняг...

НА СТР. 271 ОТНОВО ИМАМЕ ЗИМНА КАРТИНА И ПАК ПИШЕ БОРОДИНО 1812 И АТАКА НА КАЗАЦИ СРЕЩУ ОТСТЪПВАЩИТЕ ФРАНЦУЗИ... ???!!! както казах при бородино французите не отстъпват, а продължават напред, а снега е абсурден - битката е края на лятото!

всичко това е за жалост българско невежество
цитирай
19. didanov - здравей германец
29.11.2017 00:49
хубава статистика - много инфо и допускам, че е вярно. Някак ми е трудно да си представя колосалният брой на жертвите от двете страни, това лудо човекоубийство и кървава месомелачка. Явно само който го е преживял може да си го представи
Добре, че България успява почти докрая да остане настрана. Но искам да ми отговориш - ЗАЩО Е БИЛО ВСИЧКО ТОВА?
и още нещо - явно германският войник е превъзхождал останалите, статистически - от страна на загуби и жертви излиза победител, но определено Германия не може да се чувства морален победител -защото искайки да изправи несправедливостта от ПСВ, нанася още по-голяма такава!
Интересно за какво са се били германските войници след юни 41? Дали по убеждение, от самосъхранение или просто по навик?
Паралелът с Дойран е уместен, но до определена степен - защото за ралзика от германците, българите не се бият за световно господство, те защитават малко или много българското и България, на територия която е била в по-голямата си част изконно българска. Ето за това дори и да сме загубили войната имаме право да се чувстваме като морални победители. Ако германците бяха защитили само с германското и германските интереси и изконни територии и не се бяха възвеличили както много други преди, може би днес щяхме да живеем в един по-добър свят. Но историята не признава ако...така че ни остава само да си извадим поука от станалото ии да се опитаме да не повтаряме старите грешки по нов начин. поздрави
цитирай
20. germantiger - към диданов
29.11.2017 01:05
Да и Не от мен

първо благодаря за коментара ти, защото като получа коментар от теб, той винаги е същностен, по предмета на постинга и е удоволствие да се дискутира с теб почти винаги

второ за това което си написал накратко от мен поради късния час

- да, Германия не е и не може да е морален победител във ВСВ, прав си, но аз бих казал, че никой от великите сили в онази война не може да е морален победител, вкл. русия която наложи половин век почти комунизъм на половин европа, англо-американците и стоящите зад тях които са също в основата на войната не могат да са морални победители, а и с техните бомардировки вкл. адрени не виждам как ще са въпреки гьонсурата им да се чувстват морални и днес

- във всв морални победители мисля, че няма, а човекоубийството и месомелачката явно са нужни на господарите на света, със сигурност някой печели адски много от война и смърт

- германския войник също има своите поражения в които е по-некачествен от врага вкл. във всв, но те са изключения, редки са тия поражения, в почти всички случаи германската армия е качество над противника, макар и не винаги

- ГЕРМАНИЯ НИКОГА НЕЕ ИСКАЛА СВЕТОВНО ГОСПОДСТВО - ТАКОВА ИСКАГА КОМУНИСТИТЕ СЛЕД ЛЕНИН, ТАКОВА ИСКАХА СЪВЕТСКИТЕ ДРУГАРИ СЛЕД ВСВ, НИЕ УЧЕХМЕ ЗА ТОВА ПО ЖИВКОВО ВРЕМЕ - АККА ЦЕЛИЯ СВЯТ ЩЕ СТАНЕ ЧЕРВЕН, КАК ГНИЛИЯ КАПИТАЛИЗЪМ ЩЕ ПОЛУЧИ СВОЕТО, ИЗТОЧНИЯ ЛАГЕР СЕ ГОТВЕШЕ ЗА ВОЙНА В ОМРАЗА КЪМ ЗАПАДА, НАС НИ ВЪЗПИТАВАХА В ОМРАЗА, ДОКАТО ЗАПАДНЯЦИТЕ ПОЧТИ НЕ

- германците никога не са искали световно господаство и никъде хитлер или друг не го е заявявал, за ралзика от комунистите, които го пишеха и за ралзика от англо-америакнците които почти го осъществиха днес

- една велика сила няма друг шанс, път или начин - ако тя не се бие световно, то ще й бъде наложено, ако германия не бее атакувала бързо нон-стоп, то забавянето щеше да докара нейните врагове пак пред нейните врати, това е сигурно, да бъдеш световна сила не е да бъдеш България, коренно различно е, пропаст разлика е
цитирай
21. germantiger - +
29.11.2017 01:08
- да, Хитлер трябваше да спре до обединението с Австрия например

- справедливо щеше да е Райха да е обединение на Германия, Австрия, зудетенланд/Судетите, Мемел и...

- тук вече идва спора или разковничето - трябваше ли да иска както той искаше данцигския или послкия коридор, размуното вероятно трябваше да е данциг германски вместо свободен град както е бил обявен, а е справедливо да е бил германски, защото тогава над 95% от населението там е германско и полския коридор да остане

Хитлер е трябвало да спре дотам, АЗ НЕ ПРИЕМАМ ПОГЛЪЩАНЕТО НА ЧЕХИЯ, чехите трябваше да имат своя държава
цитирай
22. germantiger - и сега за България и Дойран към диданов финално
29.11.2017 01:17
При Дойран действително българите бранят своето, но не докрай не е така - ТЕ СА ПРЕЗЕЛИ СРЪБСКИ И ГРЪЦКИ ЗЕМИ НЕ САМО СВОИ И УЧАСТВАТ В ПСВ

Аз съм съгласен с теб, че сравнение между дойран и всв не е корректно в този смисъл, но аз не го направих в споменатия от теб смисъл, а исках простичко да покажа на леон защо неговия въпрос, подозрение или чудене са нон-сенс и не са ок към постинга, исках с примера за дойран да покажа абсурдността на питането показвайки му го с пример който веднага ще разбере и почувства

а че примерите са различни и имат своите ОГРОМНИ разлики е така и аз самия бих го написал заедно с теб

но тогава идва проблемния момент ако разширим нещата

БЪЛГАРИТЕ ЗАВЛАДЯВАТ ЧУЖДИ ЗЕМИ В ДВЕТЕ СИ БЪЛГАРСКИ ЦАРСТВА, ОСОБЕНО В ПЪРВОТО БЪЛГАРСКО ЦАРСТВО, тогава българите не са морални победители в някои свои войни - българи презвземат сръбски земи, българи превземат да ги кажем условно унгарски земи, българи дори провеждат геноцид срещу аварите например, българи превземат и гърцки земи, чисто гърцки вкл. по черноморието, в епир, тесалия...

и българите с право се гордеят с тези свои победи и разширяване на държавата или империята си включително, нали?!

и пак да подчертая - разбира се че ги делят векове от всв, разбира се, че има огромни разлики, но има и доста прилики - българи завземат чуждо и българи стават империя временно и българи днес се гордеят с тази голяма бг държава тогава и това е неопосримо

ако с право ми кажеш, че българите не се гордеят толкова с огромността и това, че са империя, то аз веднага ще ти кажа истината, че германците въобще, ама хич не се гордеят с почти нищо от армията си през всв и ТОЧНО ТАМ Е ТРАГЕДИЯТА И НЕСПРАВЕДЛИВОСТТА

ЗАЩОТО ГЕРМАНИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ГОРДЕЕ СЪС СВОИТЕ ПОБЕДИ КАКТО ДРУГИТЕ ГО ПРАВЯТ, тук НЯМАМ предвид българите, не, имам предвид другите големи, но това няма да стане, защото германия като мъжко начало и гордост е систематично унищожавана именно от тези победители на запад и изток
цитирай
23. veilet - Много факти, "много нещо".....
29.11.2017 07:45
Наситен текст с цифри и доказателства. Аз на твое място бих групирала за нагледност всичко в таблица, но всеки със своя вкус- важно е съдържанието по смисъл. Следя с безкраен интерес документалните хроники, предавани по местната телевизия за Втората световна война и анализа на немците върху протичането и. Удивлява ме подготовката на немския войник преди неговия "старт" на бойното поле. Този "раздел" се пренебрегва от мнозина, да не кажа, че е и неизвестен. Хората си мислят, че ей така.... получава немеца известие по пощата, стяга куфара, сбогува се със семейството и отива на посочения адрес, за да чака разпределение. Да, ама- НЕ! Хитлер не е бил само добър оратор, а и изключителен стратег, който в най- малки подробности детайлно е подготвял физически и психически своята армия в устрема си да победи.
"Германия като мъжко начало и гордост е СИСТЕМАТИЧНО унищожавана....."- бих казала- ЦЕЛЕНАСОЧЕНО унищожавана от всички посоки на континента, с изключение на Африка.
Поздравления за труда, който си положил с представяне на статистиката от малко известни нам литературни източници!!!
цитирай
24. planinitenabulgaria - Пример за постинг, който прави смисъл. Дано такива да се появават по-често!
29.11.2017 11:01
Постингът повдигна в мен следните въпроси:
Ако Америка не бе разрушила с "Въздушните крепости" Германия, оставяйки армията й без въоръжение,
- какво ли щеше да стане с Англрия и СССР,
- щеше ли Европа днес да е арабизирана,
- щеше ли да е в сила още Ньойския договор, придал части от България към Сърбия и Турция, към Гърция и Македония по-малки,
- щяха ли страните от Източна Европа да бъдат дадени на Сталин да ги експлоатира като отплата, че е бил на страната на добрите във ВСВ, /б. м. Англия/,
- щеше ли България без да е воювала срещу СССР да му бъде дадена за подарък, като през това време бе разрушена основата на страната ни, селото и ценностната система на хората, а "реакционната й маса", интелигенцията, избита,
- щеше ли България да се циганизира и комунизира като манталитет?

На незапознатите с ВСВ напомням, че тя започна след съюз на Сталин и Хитлер, които едновременно нападнаха и си поделиха Полша, след това под натиск на Англия, СССР струпа всичките си войски в Полша, за да нападне Германия. Това превърна чисто европейската война, която трябваше да сложи край на господството на Англия в нея и да въведе ред, в световна.
Всичките лъжи за ВСВ се подържат до днес, най-верният им подкрепник е Путин от трибуната на мавзолея на Ленин, когато демонстрира силата на войските си. Но има и бели лястовици, които вадят пред света истината за нея. Всичките злини в света днес са производни на тези две ужасни войни, за жалост, от които имат полза някоолко страни точно така да се е случло...
цитирай
25. zaw12929 - ЛЪЖАТА КАТО РУСКА СЪЩНОСТ В ИСТО...
29.11.2017 12:51
ЛЪЖАТА КАТО РУСКА СЪЩНОСТ В ИСТОРИЯТА. А ВАШАТА ОМРАЗА- ИДСТИМСКИ ГЕРМАНСКИ РЕВАНШИЗЪМ НА БЕЗБОЖНИК! СПРИ СЕ ВЕЧЕ! ОМРАЗАТА Е НАЙ ПАГУБНИЯ СЪВЕТНИК ЗА ЧОВЕКА!
цитирай
26. zaw12929 - ДА СЕ ГОРДЕЕ, ЧЕ НИ ОГРАБВА И ЩЕ И ДОЙДЕ КРАЯ ОТ САРАБИТЕ!
29.11.2017 12:52
ЗАЩОТО ГЕРМАНИЯ ТРЯБВА ДА СЕ ГОРДЕЕ СЪС СВОИТЕ ПОБЕДИ КАКТО ДРУГИТЕ ГО ПРАВЯТ, тук НЯМАМ предвид българите, не, имам предвид другите големи, но това няма да стане, защото германия като мъжко начало и гордост е систематично унищожавана именно от тези победители на запад и изток
цитирай
27. syrmaepon - Това заслужава обсъждане, не съм мислила по това никога, признавам
29.11.2017 14:19
[quote=germantiger]Да и Не от мен

една велика сила няма друг шанс, път или начин - ако тя не се бие световно, то ще й бъде наложено, ако германия не бее атакувала бързо нон-стоп, то забавянето щеше да докара нейните врагове пак пред нейните врати, това е сигурно, да бъдеш световна сила не е да бъдеш България, коренно различно е, пропаст разлика е

Съгласна съм, че световните сили се предизвикват една друга, но си заслужава да се мисли и за по-друг избор. За мен лично войната за Германия е поради липса на колонии и природни ресурси. Другите сили ползваха ресурсите на колониите си. И все пак смятам, че ако мисленето беше различно, не като "господство" точно. Защо въобще един трябва да бъде господар ? Не е ли възможен просто икономически съюз без някой да се мисли за по-велик. Ако Европа започне да мисли по този начин ще бъде "световна" сила без да осъществява "господство" на всяка цена.
цитирай
28. germantiger - към veilet :)
29.11.2017 15:40
Права си - не само таблици от мен, а и от доста автори имам в книгите им

НО НЕ ВЛАДЕЯ ЕКСЕЛ, А ПИША ПОСТИНГИТЕ МИ В УИНУОРД КЪДЕТО НЕ МОГА ДА НАПРАВЯ/не е удобно ТАБЛИЦИ ИЛИ СХЕМИ

да вградя в текста също не умея

Съгласен съм с това което казваш за Хитлер с тази поправка, че стратег НЕ е бил на ниво и това го доказват фактите, че воюва на бол фронтове, янам за съюзник никой от великите силни, германия остава сама, италия не е сила впрочем да не се заблудиш. Хитлер е бил мотиватор, умен авантюрист и голям лидер, но военен профан за жалост.
цитирай
29. germantiger - към planinitenabulgaria
29.11.2017 15:43
Веригата от събития или последствията от войната, особено тази Втората Световна рефлектират и до днес.

Напълно подкрепям написаното от теб, макар да не съм се замислял толкова надалеч/всъщност наблизо в историческите процеси, но несъмнено България нямаше да се руши както днес, ако войната беше с друг победител.

Благодаря за стратегическия поглед, друже!
цитирай
30. germantiger - към zaw12929
29.11.2017 15:46
Другарко зав

ОМРАЗАТА Е ВАША И ПРИ ВАС, ОТ ВАС

45 години вие комнистите учехте на омраза към запада

той към вас не учеше на толкова и такава като вашата омраза

45 години вие комунягите учехте на омраза към Германия в книги, вестници, филми, празници

тогава защо не протестирахте срещу германофобията, тогава защо не бяхте против вашата РУСКА И ЧЕРВЕНА ОМРАЗА

АЗ СЕ НАУЧИХ НА ОМРАЗА ОТ ВАС И ВИЕ Я ЗАСЛУЖАВАТЕ НАПЪЛНО

моята омраза е семпла, малка, ограничена и незначителна

вашата беше политика държавна и още е в русията ви

така-че не прейхвърляйте проблема от здравата на болната глава

предричате края на германия - ще ви върна жеста с края на България - хак да ви е циганизацията
цитирай
31. germantiger - към syrmaepon
29.11.2017 15:49
Съгласен съм за икономическия съюз - ТОЙ Е СЕГА

ЕВРОПА ДНЕС НЯМА СИЛА И НЕ ДЕМОНСТТРРИРА ТАКАВА ВЪВ ВОЙНА

И ОТ ТОВА ЕВРОПА СТРАДА, днес германия е точно това което желаеш ти

един икономически локомотив, с който всеки се гаври на праници, чествания, филми и пропаганда - не винаги, но адски често, емблематично, знаково и нон-стоп ежегодно

днес европа не налага с военна сила никъде нищо, а ПОНЯКОГА ЗА ЖАЛОСТ ТРЯБВА, за самото европейско добро

ПС
за великата сила и нейния ангажимент или въвличане в световните дела помисли, но няма какво да мислиш - прав съм
цитирай
32. didanov - имат ли победителите в ВСВ моралното право да се нарекат победители?
29.11.2017 23:07
Статистиката е срещу тях - имат повече материални и човешки загуби, но крайният резултат е капитулация на противника. Така погледнато имат правото да се нарекат победители. НО това е правото на силата, което "позволява" да правиш с предалия се противник, семейството му и държавата му както намериш за добре.
Правото на силата, обаче не морално право, защото е свързано с насилие.
По какъв морален принцип трябва да се оцени тази война - определено тук 10-те Божи заповеди не важат - те отдавна са потъпкани и забравени от всички. Тогава остава може би само силата на духа. Морални победители тогава могат да се нарекат Англия и СССР например, защото не "прекършват" врат пред противника - бият се въпреки огромните загуби. И те имат все по-силни причини да се бият, отколкото германците и съюзниците им.
Сталин не е нападнал пръв западна Европа, не защото не е искал, а защото е осъзнавал, че който първи нападне ще си остане агресор, а който помогне "да се освободи" ще има моралното право да държи в шах агресора. Освен това взаимното изтощаване на западните Велики сили е работело за целите на СССР. Те са говорели за световно господство именно, защото са съзнавали, че капитализъм и комунизъм не могат да "мелят" заедно и единия трябва да "умре".
цитирай
33. didanov - сравнението със средновековна България според мен е неточно
29.11.2017 23:19
защото това е време, когато се консолидират отделните етноси и чувството за нация, териториите се менят като "носни кърпички", както и на масови преселения на народи и племена в различни посоки.

цитирай
34. germantiger - ...
30.11.2017 09:57
Диданов, пропускаш и грешиш:

Руснаците нападат първи западна европа с удара и войната с полша през 20-те години, 10 години преди да има Хитлер, ТЕ РУСНАЦИТЕ ПЪРВИ ТРЪГВАТ НА ЗАПАД, защото полша е запад - полша е английско куче и по католицизъм също е запад

Руснаците първи нападат финладния, а по култура Финландия е скандинавия, финландците не са славяни от изток

Руснаците първи удрят прибалтика и са агресори

всичко това руснаците го правят 1939-1940

ТЕ СА АГРЕСОР КАТО ГЕРМАНИЯ

ТЕ ИЗПРЕВАРВ3АТ КАТО АГРЕСОР ГЕРМАНИЯМ, ПОВТАРЯМ

1. 20-ТЕ ГОДИНИ РУСИЯ УДРЯ ПОЛША

2. 1939 ГЕРМАНИЯ УДРЯ ПОЛША И ДВЕ СЕДМИЦИ СЛЕД ТОВА РУСИЯ УДРЯ В ТИЛ ПОЛША

3. 1939-1940 ЗИМАТА РУСИЯ УДРЯ ПРИБАЛТИКА И ФИНЛАНДИЯ

4. 1940 ХИТЛЕР УДРЯ НА ЗАПАД

Следователно РУСИЯ Е АГРЕСОР В ЕВРОПА ПРЕДИ ГЕРМАНИЯ, А АНГЛИЯ Е КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ владяла стотици племена и анроди - това са "твоите" морални победители
цитирай
35. germantiger - отново към диданов
30.11.2017 10:10
застанали на сцената на мистър олимпиа преди бол години шоун рей и жан-пиер фукс, първия е кинта и 70 няма, втория над 185, единия "лек" и повече релефен, другия типичен монстър швейцареца

ама не е коректно да се сравняват, единия има такава и такава генетика, еди-какви си кости/костна система, ама някак не е коректно защото са от почти различни поколения, нищо че са се засекли на подиума, ама не е коректно да ги сравняваме - ДА ДЕ АМА Е КОРЕКТНО И СА ГИ СРАВНЯВАЛИ и не само тях, а десетки като тях

германската армия и съветската през всв... ама не е коректно да ги сравняваме някак, ама как така, едните професионали, другите маса селски произход, ама що да ги сравняваме, някак некоректно идва да сравним германски щабен офицер със съветски конен с генезиос от гражданската война за да стигне до втората световна, ама как... некоректно е тия армии да ги сравняваме, ДА ДЕ АМА Е КОРЕКТНО И СЕ СРАВНЯВАТ И ГИ СРАВНЯВАТ И ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА ГИ СРАВНЯВАТ

ще рече диданов иронията - мога да ти "изкарам" почти всяко сравнение в каквото и да е за каквото и да е некоректно, но така да се изсулваме винаги можем истината обаче е друга и тя е

българите са били завователи, българите са провеждали геноцид над други, българите са побеждавали

значи некоректно е да се сравняват моите и твоите знания за всв, защото нали аз съм нива над теб в това познание от първа ръка на дядо ми, от музеи, от стотици книги, от посещенията ми по света, от професията която съм упражнявал дори в чужбина, докато ти не си военен, не си историк, не познаваш германците които познавам аз, не си посещавал световни музеи които аз съм... някак некйоректно е да сравняват знанията ни ако някой го направи, ДА ДЕ АМА Е КОРЕКТНО И НАШИТЕ ЗНАНИЯ МОГАТ ДА БЪДАТ СРАВНЕНИ същото е в област в която ти си нива над мен и там моето незнание може да бъде сравнено с твоето познание и регистрираната разлика е съвсем коректна
цитирай
36. germantiger - ...
30.11.2017 13:19
Впрочем аз съм съгласен с това което пишеш за победителите, както и това, че морален победител НЕ е Германия във ВСВ

Също така са трудно сравними процеси през ПБЦ, ВБЦ от една страна и световните войни от друга, в това си прав, но както казах и могат да се правят сравнбения, макар и не много коректни.

Мисълта ми е друга - Германия трябва да израства поколения в гордост, национално чувство и победи включително отВСв, но тя никога няма да го направи, защото вече не е Германия, а аз просто казвам, че е извратено този народ с тези победи през ВСв да няма капка честване за тях.
цитирай
37. didanov - Да Русия е била агресор като Германия няма спор
30.11.2017 14:05
germantiger написа:
Диданов, пропускаш и грешиш:

Руснаците нападат първи западна европа с удара и войната с полша през 20-те години, 10 години преди да има Хитлер, ТЕ РУСНАЦИТЕ ПЪРВИ ТРЪГВАТ НА ЗАПАД, защото полша е запад - полша е английско куче и по католицизъм също е запад

Руснаците първи нападат финладния, а по култура Финландия е скандинавия, финландците не са славяни от изток

Руснаците първи удрят прибалтика и са агресори

всичко това руснаците го правят 1939-1940

ТЕ СА АГРЕСОР КАТО ГЕРМАНИЯ

ТЕ ИЗПРЕВАРВ3АТ КАТО АГРЕСОР ГЕРМАНИЯМ, ПОВТАРЯМ

1. 20-ТЕ ГОДИНИ РУСИЯ УДРЯ ПОЛША

2. 1939 ГЕРМАНИЯ УДРЯ ПОЛША И ДВЕ СЕДМИЦИ СЛЕД ТОВА РУСИЯ УДРЯ В ТИЛ ПОЛША

3. 1939-1940 ЗИМАТА РУСИЯ УДРЯ ПРИБАЛТИКА И ФИНЛАНДИЯ

4. 1940 ХИТЛЕР УДРЯ НА ЗАПАД

Следователно РУСИЯ Е АГРЕСОР В ЕВРОПА ПРЕДИ ГЕРМАНИЯ, А АНГЛИЯ Е КОЛОНИАЛНА ИМПЕРИЯ владяла стотици племена и анроди - това са "твоите" морални победители

достатъчно е да се прочетат докладите на "съветите на народите" пред 30-те година 20 век или пресата където открито се говори за агресия и то в световен мащаб, не само европейски. НО играта на Сталин е да "се насъскат капиталистическите кучета едно срещу друго" за да могат, после сами да го помолят за помощ да ги "освободи". Ако СССР тръгнеше първа срещу Запада, щеше да го обедини срешу себе си и нямаше да има големи шансове за успех. На тях им трябваше "троянски кон", който сам не знаеше, че е такъв. Трябва да се признае гениалността на Сталин за това - Чърчил и всички западни лидери го молят да открие втори фронт, а той се прави на "неподготвен" и приема с благодарност хиляди тонове оръжие, храни и помощи от англичани и американци.
цитирай
38. didanov - може би си прав - германците "опраха пешкира" за всичкото зло по света
30.11.2017 14:21
germantiger написа:
Впрочем аз съм съгласен с това което пишеш за победителите, както и това, че морален победител НЕ е Германия във ВСВ

Също така са трудно сравними процеси през ПБЦ, ВБЦ от една страна и световните войни от друга, в това си прав, но както казах и могат да се правят сравнбения, макар и не много коректни.

Мисълта ми е друга - Германия трябва да израства поколения в гордост, национално чувство и победи включително отВСв, но тя никога няма да го направи, защото вече не е Германия, а аз просто казвам, че е извратено този народ с тези победи през ВСв да няма капка честване за тях.


което не е редно, но пък като се замисля сега има МНОГО неща с които могат да се гордеят в Германия и да се "компенсира" поне отчасти "комплекса за вината" от ВСВ. Ако бях германец, аз бих се гордял с например с мерцедеса, поршето, аудито, с германския футболен отбор и много други други спортисти световни и олимпийски шампиони, с германското качество, и жизнен стандарт на живот, с германските улици и социален ред..изобщо с всички тези съвременни и ежедневни, но ефективни "гордости", които възпитават любов към родината и високо самочувствие. Нещо , което ние българите в момента нямаме много поводи за гордост..за това и ни е нужна историята за да компенсираме тази липса в определена степен.
В смисъл според мен германецът няма "крещяща" нужда да се гордее с далечното си минало, защото настоящето и близкото е пълно с причини за гордост.
цитирай
39. allvin - !
30.11.2017 22:43
Тигре, а имаш ли информация дали има издадени книги в България на български от този Лопуховский и как се казват? Иначе,срам не срам,честно, днес за пръв път чух за този писател!
цитирай
40. germantiger - ...
30.11.2017 23:29
Напротив Диданов

Германия умира като месо, като бебета, като бройка именно за това - една от основните причини е

унищожениоето мъжко начало и липсата на национална гордост със сила

гордеенето с мецедес или с култура не те съхранява като нация и сила въобще

германия нама аспарух, няма шипка, няма филми, няма ербапчене, а то за мъжа е жизнено необходимо, всеки в германия може да сее на тази нива и да чука и забренемнява германските жени в пъти повече отколкото германците нечии други жени

гордостта с победи, със сила, с елемент, повтарям елемент агресия е разрешен за всички други, но никога и не само за германия и австрия и не случайно това прояко бие по бебетата, по националното и по общността

липсата на гордост с юмрук, феминизма, кариеризма и стремежа само към стандарт, работа, кариера, кола, фитнескарта води до смърт и тя се увства вече и при вас туик в бг и по целия бял свят, НО Е ПЪРВО ЗАПОЧНАЛА, НАЙ-ВЕЧЕ И НАЙ-УСПЕШНА В ГЕРМАНИЯ

има пряка връзка между гордостта със сила и оцеляването на националното, зверски пряка директна връзка

неможеш да замениш кавалерията с пехота, не можеш да замениш въглехидратите примерно с фибри, не може да замениш очите с уши например, всички "компенсаторни" глупости са само подмяна и промяна
цитирай
41. germantiger - ...
30.11.2017 23:33
ГЕРМАНИЯ ИМА ТОЧНО ТАЗИ КРЕЩЯЩА НУЖДА ДА СЕ ГОРДЕЕ СЪС СИЛА, ЗЩАОТО УМИРА

именно вие българите имате крещяща нужда да спрете с ербаплъка и да започнете да правите нещата както трябва, защото примерно сте некадърници в армия да кажем

вие имате нужда не да говорите по фермата и пр. предавания за симеон, не да пишете постинги за неий калоян и победи нон-стоп, не за друго да крещите колко сте били, а имате нужда да станете професионалисти, защото сте дрисльовци в армия с изключение на някои подразделения и части, но не съединения итн

а германците обратно - трябва да спрат да се завират в работата, педантизма и професионализма, странейки от всички храчки които се плюят върху тях, германците се заблуждават че с повече работа и ум ще успеят - НЕ, те окончателно ще умрат, германците трябва да започнат балканщината - да удрят повече по масата, да се зъбят повече, да раздават шамари, когато някой в собствената им држава гаври флага им, гаври пранзиицте им, химна им, но те не могат това, зщаото не са германци, а путки мъжки над 90% и това го направиха с тях неслучйно и го направиха умишлено и успешно с тях
цитирай
42. germantiger - здравей друже :)
30.11.2017 23:37
allvin написа:
Тигре, а имаш ли информация дали има издадени книги в България на български от този Лопуховский и как се казват? Иначе,срам не срам,честно, днес за пръв път чух за този писател!


Какъв историк е лопуховский - нищо особено

в този постинг 80% е събрано лично от мен, смелено от мен от десетки автори и то автори нива над лев лопуховский

там където цитирах него е защото ми е наудобно и защото е емблематичен с няколко руски текстове и защото съм отбелязал страниците в книжната му книга

доколкото знам лопуховский никога не е превеждан на български и няма защо да го превеждат - има бол автори които трябва да бъдат преведени преди него
цитирай
43. germantiger - ...
30.11.2017 23:40
ДИДАНОВ, ДА ТИ ОБЯСНЯ ЛИ КАКВА Е РАЗЛИКАТА ДА СЕ ГОРДЕЕШ С ЧИСТИ УЛИЦИ И С ПОБЕДИТЕ НА СИМЕОН

ДА ТИ ОБЯСНЯ ЛИ АКВКА Е РАЗЛИКАТА ДА СЕ ГОРДЕЕШ С АВТОМОБИЛ МЕРЦЕДЕС И ДА СЕ ГОРДЕЕШ С ШИПКА ПРИМЕРНО

ДА ОБЯСНЯВАМ ЛИ ПОСЛЕДИЦИТЕ, ДЪЛБОЧИНАТА, РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ЕДНАТА И ДРУГАТА ГОРДОСТ, ДА ТИ ОБЯСНЯВАМ ЛИ АКО СЕ СРЕЩНАТ ДВЕ КОМПАНИИ КОИТО ЕДНАТА СЕ ГОРДЕЕ СЪС ЗАПЛАТИ, А ДРУГАТА С ФИГУРИ-ГЕРОИ КАКЪВ ЩЕ Е РЕЗУЛТАТА

няма смисъл да обяснявам нали, сам знаеш разликите
цитирай
44. didanov - гордостта с победи, със сила, с елемент, повтарям елемент агресия е разрешен за всички други
01.12.2017 00:29
germantiger написа:
Напротив Диданов

Германия умира като месо, като бебета, като бройка именно за това - една от основните причини е

унищожениоето мъжко начало и липсата на национална гордост със сила

гордеенето с мецедес или с култура не те съхранява като нация и сила въобще

германия нама аспарух, няма шипка, няма филми, няма ербапчене, а то за мъжа е жизнено необходимо, всеки в германия може да сее на тази нива и да чука и забренемнява германските жени в пъти повече отколкото германците нечии други жени

гордостта с победи, със сила, с елемент, повтарям елемент агресия е разрешен за всички други, но никога и не само за германия и австрия и не случайно това прояко бие по бебетата, по националното и по общността

липсата на гордост с юмрук, феминизма, кариеризма и стремежа само към стандарт, работа, кариера, кола, фитнескарта води до смърт и тя се увства вече и при вас туик в бг и по целия бял свят, НО Е ПЪРВО ЗАПОЧНАЛА, НАЙ-ВЕЧЕ И НАЙ-УСПЕШНА В ГЕРМАНИЯ

има пряка връзка между гордостта със сила и оцеляването на националното, зверски пряка директна връзка

неможеш да замениш кавалерията с пехота, не можеш да замениш въглехидратите примерно с фибри, не може да замениш очите с уши например, всички "компенсаторни" глупости са само подмяна и промяна

отчасти съм съгласен, но защо тогава и другите народи са на това "дередже" като им е разрешено да са "агресивни"?
И пропускаш нещо много важно - СИЛАТА на Германия в двете световни войни се дължеше в голяма степен именно на МЕРЦЕДЕСА, САМОЛЕТА, ПОДВОДНИЦАТА, ОРЪДИЕТО, ТАНКА, СПОРТИСТА,СТРАТЕГА, ШАМПИОНА, НА УЛИЦИТЕ, НА ТЕХНОЛОГИИТЕ, РЕДЪТ, ДИСЦИПЛИНАТА , а на някаква гордост от агресия и сила. Силата е резултат от тези неща, не обратното.
цитирай
45. didanov - долкото разбрах тук става за проблем с манталитета и нагласите
01.12.2017 00:37
germantiger написа:
ГЕРМАНИЯ ИМА ТОЧНО ТАЗИ КРЕЩЯЩА НУЖДА ДА СЕ ГОРДЕЕ СЪС СИЛА, ЗЩАОТО УМИРА

именно вие българите имате крещяща нужда да спрете с ербаплъка и да започнете да правите нещата както трябва, защото примерно сте некадърници в армия да кажем

вие имате нужда не да говорите по фермата и пр. предавания за симеон, не да пишете постинги за неий калоян и победи нон-стоп, не за друго да крещите колко сте били, а имате нужда да станете професионалисти, защото сте дрисльовци в армия с изключение на някои подразделения и части, но не съединения итн

а германците обратно - трябва да спрат да се завират в работата, педантизма и професионализма, странейки от всички храчки които се плюят върху тях, германците се заблуждават че с повече работа и ум ще успеят - НЕ, те окончателно ще умрат, германците трябва да започнат балканщината - да удрят повече по масата, да се зъбят повече, да раздават шамари, когато някой в собствената им држава гаври флага им, гаври пранзиицте им, химна им, но те не могат това, зщаото не са германци, а путки мъжки над 90% и това го направиха с тях неслучйно и го направиха умишлено и успешно с тях

австрийците са повече ербап от германците, щото последните все ги бият по повечето параграфи последните няколко века. Ще падне голем смях ако българите станем германци, а германците балканци.
цитирай
46. germantiger - 1
01.12.2017 00:44
Чудесно знам на какво се дължи силата на Германия в две световни войни, знаеш, чер го знам много по-добре от теб и искаш да напомниш И ТОВА, което си посочил.

Да, но и не - правилно го посочваш, както и аз мога да посоча, че в балканските войни българина бие защото има плеядя генерали, офицери, има поддръжка на свое население където воюва, има мобилизация илич удесни решения като въздушната бомбардировка така да я наречем при одрин, НО ТИ ЧУДЕСНО ЗНАЕШ, ЧЕ ОСНОВНОТО С КОЕТО БЪЛГАРИНА БИ ТОГАВА БЕШЕ ЧОВЕКА, МАТЕРИАЛА ЧОВЕШКИЯ - ДУХА, ЖЕЛАНИЕТО, САМОЖЕРТВАТА, СТРЕМЕЖА КЪМ ПОБЕДА - КАЧЕСТВОТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВОЙНИК ТОГАВА НАД ВСИЧКИ ДРУГИ НА БАЛКАНИТЕ, абсолютно над всички

така-че да не слагаме каруцата пред коня

имай си мерцедес, но първо се чувствай германец, имай си заплатата, стандарта, но и се гордей, че си водил света, да ама не, при германия това до голяма степен е забранено

цитирай
47. germantiger - 2
01.12.2017 00:51
НЕ, ДРУГИТЕ НАРОДИ НЕ СА НА ДЕРЕДЖЕТО НА ГЕРМАНИЯ

ГЕРМАНИЯ И АВСТРИЯ ЗАПОЧВАТ ПЪРВИ ДА ГУБЯТ НАСЕЛЕНИЕ ПРЕДИ ВСИЧКИ ДРУГИ В ЕВРОПА И ПОВТАРЯМ ПАК ДЕСЕТИЛЕТИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ДРУГИ

ГЕРМАНИЯ И АВСТРИЯ ИМАТ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАЙ-МАЛКО СВОИ ГЕРМАНСКИ И АВСТРИЙСКИ БЕБЕТА, ЕМИГРАНТНСКИ ИМАТ БОЛ

ГЕРМАНИЯ И АВСТРИЯ ПРИЕХА ПЪТИ ПОВЕЧЕ, ГЕРМАНИЯ ПЪТИ ПОВЕЧЕ МИГРАНТИ БЕЖАНЦИ ОТ ФРАНЦИЯ, СЪОТНОШЕНИЕТО Е 1 ПРИЕМА ФРАНЦИЯ - 4 ИЛИ 5 ПРИЕМА ГЕРМАНИЯ таблицата е пред мен за всички в европа приели бежанци

австрия приема колкото почти франция, само унгария е на второ място след германия за 2015 г.

ТОВА КОЕТО СЕ ПРАВИ С ГЕРМАНИЯ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ СЕ ПРАВИ ПО-СОФТ С ПОЧТИ ВСИЧКИ ДРУГИ ЕВРОНАРОДИ, но истината е точно в тази прецизност - ПО-СОФТ СЕ ПРАВИ С ДРУГИТЕ, С ГЕРМАНИЯ СЕ ПРАВИ ХАРД и много повече време , а това е адски важен детайл

има ли повече бебета френски франция - има
има ли там демографска политика в полза на това - има

в германия обрантно - леш в тази политика и това тило сарацин го е признал
дрои този дрисльо написал опнова ни рак ни риба си е позволил да го каже
защото сарацин нарочно НЕ е казал маса друго, но това с демополитиката се е изтървал
цитирай
48. didanov - резултатът го виждаш всеки ден като излезеш от вкъщи (Варна, България), не вярвам да си много доволен, аз поне не съм.
01.12.2017 00:52
germantiger написа:
ДИДАНОВ, ДА ТИ ОБЯСНЯ ЛИ КАКВА Е РАЗЛИКАТА ДА СЕ ГОРДЕЕШ С ЧИСТИ УЛИЦИ И С ПОБЕДИТЕ НА СИМЕОН

ДА ТИ ОБЯСНЯ ЛИ АКВКА Е РАЗЛИКАТА ДА СЕ ГОРДЕЕШ С АВТОМОБИЛ МЕРЦЕДЕС И ДА СЕ ГОРДЕЕШ С ШИПКА ПРИМЕРНО

ДА ОБЯСНЯВАМ ЛИ ПОСЛЕДИЦИТЕ, ДЪЛБОЧИНАТА, РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ЕДНАТА И ДРУГАТА ГОРДОСТ, ДА ТИ ОБЯСНЯВАМ ЛИ АКО СЕ СРЕЩНАТ ДВЕ КОМПАНИИ КОИТО ЕДНАТА СЕ ГОРДЕЕ СЪС ЗАПЛАТИ, А ДРУГАТА С ФИГУРИ-ГЕРОИ КАКЪВ ЩЕ Е РЕЗУЛТАТА

няма смисъл да обяснявам нали, сам знаеш разликите

разликите са от небето до земята, но резултатът може да се окаже същия. може не е толкова важно с какво се гордее човек, а ЧЕ СЕ ГОРДЕЕ С НЕЩО - кола, жена, деца, къща , работа, приятели, пишка, отбор, заплата, успехи, акъл, знания и т.н. Резултатът е един и същ - човек да се чувства важен, специален в собствените си очи и тези на около него.
цитирай
49. germantiger - ...
01.12.2017 00:59
Абсолютно грешиш, защото различните гордости продуцират различни последствия, сантименти, модели, нагласи, реакции

замислял ли си се защо русия и сащ толкова много напъват с военни филми, това случайно ли е, щяха лид а хвърлят толкова парти и усилия в тази пропаганда вече над полвоин век - не това е целенасочено и няма случайност, нещо повече - то това се прави от векове възпитанието в гордост, сила, победи и то е нужно

простичък пример

германеца се гордее с мерцедес - той ще се усмивхне, ще му стане гот от някоя статистика или в разговор или в някое тв студио ще изтъкне културно това

сега да вземем турчина който се гордее с империя - той ще развее знаме, ще зареве като бик на улицата на някоя среща футболна, на някой празник

и знаеш ли защо турчина печели, защото ако стане бой той е обединен, германеца ще е бит, знаеш ли че турчина ще вземе улицата, той ще вземе стадиона, неговия глас ще се чува повече - УЧВАШ ЛИ ТВОЯ БГ ГЛАС ПО СТАДИОНИТЕ ДОРИ НА ЗАПАД С БЪЛГАРИ ЮНАЦИ, ЗАМИСЛЯЛ ЛИ СИ СЕ ЗЩАО БЪЛГАРИТЕ СЕ ЧУВАТ ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ АНГЛИЧАНИТЕ НА ТЕХНИТЕ СТАДИОНИ ДОРИ, НА ГРИШОВСКИТЕ МАЧОВЕ ИТН, ВИЕ ОТДАВНА НАДВИКВАТЕ ЗАПАДНЯЦИТЕ

да ти развия ли аквка е ползата от твоя викане и онова тихото гордеене, да ти покажа ли ползата от балканщината, турщината, полщината, русщината и пр. зверилник, да ти покажа ли как зверилника бие?
цитирай
50. didanov - тук си прав, победиш ли духа, тялото е твое
01.12.2017 01:06
germantiger написа:
Чудесно знам на какво се дължи силата на Германия в две световни войни, знаеш, чер го знам много по-добре от теб и искаш да напомниш И ТОВА, което си посочил.

Да, но и не - правилно го посочваш, както и аз мога да посоча, че в балканските войни българина бие защото има плеядя генерали, офицери, има поддръжка на свое население където воюва, има мобилизация илич удесни решения като въздушната бомбардировка така да я наречем при одрин, НО ТИ ЧУДЕСНО ЗНАЕШ, ЧЕ ОСНОВНОТО С КОЕТО БЪЛГАРИНА БИ ТОГАВА БЕШЕ ЧОВЕКА, МАТЕРИАЛА ЧОВЕШКИЯ - ДУХА, ЖЕЛАНИЕТО, САМОЖЕРТВАТА, СТРЕМЕЖА КЪМ ПОБЕДА - КАЧЕСТВОТО НА БЪЛГАРСКИЯ ВОЙНИК ТОГАВА НАД ВСИЧКИ ДРУГИ НА БАЛКАНИТЕ, абсолютно над всички

така-че да не слагаме каруцата пред коня

имай си мерцедес, но първо се чувствай германец, имай си заплатата, стандарта, но и се гордей, че си водил света, да ама не, при германия това до голяма степен е забранено


но да не забравяме, че този дух идваше от романтичното желание за обединение на всички българи в една държава, нещо за което например от години се борят и бият кюрдите.
цитирай
51. didanov - по-софт по-хард според мен това не е такъв голям проблемс бебетата
01.12.2017 01:21
germantiger написа:
НЕ, ДРУГИТЕ НАРОДИ НЕ СА НА ДЕРЕДЖЕТО НА ГЕРМАНИЯ

ГЕРМАНИЯ И АВСТРИЯ ЗАПОЧВАТ ПЪРВИ ДА ГУБЯТ НАСЕЛЕНИЕ ПРЕДИ ВСИЧКИ ДРУГИ В ЕВРОПА И ПОВТАРЯМ ПАК ДЕСЕТИЛЕТИЯ ПРЕДИ ВСИЧКИ ДРУГИ

ГЕРМАНИЯ И АВСТРИЯ ИМАТ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ НАЙ-МАЛКО СВОИ ГЕРМАНСКИ И АВСТРИЙСКИ БЕБЕТА, ЕМИГРАНТНСКИ ИМАТ БОЛ

ГЕРМАНИЯ И АВСТРИЯ ПРИЕХА ПЪТИ ПОВЕЧЕ, ГЕРМАНИЯ ПЪТИ ПОВЕЧЕ МИГРАНТИ БЕЖАНЦИ ОТ ФРАНЦИЯ, СЪОТНОШЕНИЕТО Е 1 ПРИЕМА ФРАНЦИЯ - 4 ИЛИ 5 ПРИЕМА ГЕРМАНИЯ таблицата е пред мен за всички в европа приели бежанци

австрия приема колкото почти франция, само унгария е на второ място след германия за 2015 г.

ТОВА КОЕТО СЕ ПРАВИ С ГЕРМАНИЯ ОТ ДЕСЕТИЛЕТИЯ СЕ ПРАВИ ПО-СОФТ С ПОЧТИ ВСИЧКИ ДРУГИ ЕВРОНАРОДИ, но истината е точно в тази прецизност - ПО-СОФТ СЕ ПРАВИ С ДРУГИТЕ, С ГЕРМАНИЯ СЕ ПРАВИ ХАРД и много повече време , а това е адски важен детайл

има ли повече бебета френски франция - има
има ли там демографска политика в полза на това - има

в германия обрантно - леш в тази политика и това тило сарацин го е признал
дрои този дрисльо написал опнова ни рак ни риба си е позволил да го каже
защото сарацин нарочно НЕ е казал маса друго, но това с демополитиката се е изтървал

защото 100 000 правилно възпитани бебета имат повече тежест от 1 000 000 зле възпитани, тоест дори и да почнат да раждат повече германките каква файда ако ги възпитават в една и съща примиренчивост?
цитирай
52. didanov - тук искаш да победиш еволюцията
01.12.2017 01:25
germantiger написа:
Абсолютно грешиш, защото различните гордости продуцират различни последствия, сантименти, модели, нагласи, реакции

замислял ли си се защо русия и сащ толкова много напъват с военни филми, това случайно ли е, щяха лид а хвърлят толкова парти и усилия в тази пропаганда вече над полвоин век - не това е целенасочено и няма случайност, нещо повече - то това се прави от векове възпитанието в гордост, сила, победи и то е нужно

простичък пример

германеца се гордее с мерцедес - той ще се усмивхне, ще му стане гот от някоя статистика или в разговор или в някое тв студио ще изтъкне културно това

сега да вземем турчина който се гордее с империя - той ще развее знаме, ще зареве като бик на улицата на някоя среща футболна, на някой празник

и знаеш ли защо турчина печели, защото ако стане бой той е обединен, германеца ще е бит, знаеш ли че турчина ще вземе улицата, той ще вземе стадиона, неговия глас ще се чува повече - УЧВАШ ЛИ ТВОЯ БГ ГЛАС ПО СТАДИОНИТЕ ДОРИ НА ЗАПАД С БЪЛГАРИ ЮНАЦИ, ЗАМИСЛЯЛ ЛИ СИ СЕ ЗЩАО БЪЛГАРИТЕ СЕ ЧУВАТ ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ АНГЛИЧАНИТЕ НА ТЕХНИТЕ СТАДИОНИ ДОРИ, НА ГРИШОВСКИТЕ МАЧОВЕ ИТН, ВИЕ ОТДАВНА НАДВИКВАТЕ ЗАПАДНЯЦИТЕ

да ти развия ли аквка е ползата от твоя викане и онова тихото гордеене, да ти покажа ли ползата от балканщината, турщината, полщината, русщината и пр. зверилник, да ти покажа ли как зверилника бие?

и германеца да подивее и опростее, тоест де-еволюция, вместо учтивото бите, българското аре дай бре, вместо данке - глей си работата. Аз лично не виждам как това ще стане. Освен ако не живеят много години, заедно с нас и се побалканчат.
цитирай
53. germantiger - ...
01.12.2017 01:26
Умен човек, пък понякога глупав

като раждаш повече - базата и потенцията да се появи следващия гьоте е повече

като имаш повече - по-дълго ще те има преди турчина да те претопи

като раждаш ще си локомотив на европа, иначе франция ще стане след 20 години примерно

като раждаш - няам да излезе зелен, ляв или демограф и да ти каже приемай мигранти, ще се мотивираш защо нямаш нужда от тях като имаш свои бебета

ти сериозно ли не виждаш проблем за държавата германия, ако тя стане по-малка от полша, франция, англия, италия итн - не виждаш ли икономическия проблем, тежестта на културата, влиянието итн
цитирай
54. germantiger - ...
01.12.2017 01:32
германеца има спешна нужда да стане МЪЖ като преди, не като преди абсолютно, но да си върне част от мъжкото, което нарочно му беше убито и отнето

същата нужда го има въобще западноевропееца белия

нещо повече - германеца е бил дори по-звяр от балканеца в бол исторически периоди и тук не иде реч само за двете световни войни

допреди век германеца беше нещо друго - това въпитано пораснало мъжко бебе което днес се зове германец всъщност е модел само на 50 години

нали знаеш, че и в англия са клали прасета, нали знаеш, че и в германия са се били междуселски, нали знаеш, че е имало градски детски берлински банди, нали знаеш, че французите са направили основата на бокса по клубовете и хановете си, ако не го знаеш да ти го кажа всичко това, нали знаеш, че всички те са се били за жени, ходили са с ножове в пояса и долу на крака или не знаеш и това е само добреди по-малко от век, описаното е в литература, пътеписи итн

германеца е бил данке и бой - според случая и когато трябва, както всеки нормален мъж е и до днес, но разбира се, така нормални на запад целта е да бъдат унищожени
цитирай
55. didanov - раждането на повече бебета само по себе си е количествен показател
01.12.2017 14:04
germantiger написа:
Умен човек, пък понякога глупав

като раждаш повече - базата и потенцията да се появи следващия гьоте е повече

като имаш повече - по-дълго ще те има преди турчина да те претопи

като раждаш ще си локомотив на европа, иначе франция ще стане след 20 години примерно

като раждаш - няам да излезе зелен, ляв или демограф и да ти каже приемай мигранти, ще се мотивираш защо нямаш нужда от тях като имаш свои бебета

ти сериозно ли не виждаш проблем за държавата германия, ако тя стане по-малка от полша, франция, англия, италия итн - не виждаш ли икономическия проблем, тежестта на културата, влиянието итн

а прекрасно знаеш, че качеството играе по-важна роля... държавите например само официално се управляват от мнозинството, а решаващо значение има само една малка група с "качествени показатели". Докато тези са налице, качеството ще определя и контролира количеството.
Германецът може да стане отново "звяр" както казваш само, ако условията са подходящи - да обеднее бързо и безнадеждно, да започне масова да се лишава и затяга колана, в държавата да процъфтява беззаконие и корупция, безнаказаност и висока безработица и нихилизъм - по такъв начин се стимулира "мъжкото начало" и "грубата сила" необходима за събуждане на инстинкта на оцеляването.
Всъщност и Запада бавно е тръгнал по този път, но липсва Голямата Депресия.
Филмите за ВСВ и победите тук едва ли ще постигнат подобен успех, защото всеки знае, как свършва тя. Докато при руснаците те са по-ефективни, защото са и бедни, а при американците - защото са зомбирани и ограничени (в масата си). Вижда се че проблемът е комплексен и психологически.
цитирай
56. didanov - мисля, че сме едно мнение, че опасността е реална и съществува
01.12.2017 14:20
само се различаваме за мерките, които трябва да се вземат.
като финал малко пресни статистически данни от австрийски вестник:
развити са три възможни сценария за броят на мюсюлманското население до 2050 година. В най-негативният вариант, ако се запази приемането на бежанци и чужда работна ръка се очаква броят на мюсюлманите в Австрия до 2050 година да се увеличи 3 пъти от около 7 % сега до 20% от населението. За Германия прогнозите са също около 19,7% до 2050г., Франция - 18,0%, Белгия -18,2%, Холандия - 15%, Швеция - 30,6%!, Норвегия - 17%, Финландия - 13%, Англия - 17,2%, Испания - 7,2%, България -11.6%, ПОлша - 0,2%, Унгария - 4,5%, Румъния - 0,9%.
при втория сценарий се спира приемът на бежанци като се приемат само специалисти чужденци - тогава броят на мюсюлманите до 2050 в Европа ще се удвои до 11% от населението, в Австрия ще достигне 10% или 960 000.
Ако се спре изцяло приемът на чужда работна ръка - броят на мюсюлманите ще продължи да нараства, но не с такива размери, защото чужденците са средно 13 години по-млади и имат повече деца. Както виждаш основният проблем е в приемът на бежанци, следван от приемът на чужда работна ръка и накрая е раждаемостта.
цитирай
57. germantiger - 1
01.12.2017 16:42
Не качеството, а всичко

не един показател, а гониш всички, изисакваш да си водещ във всички

не да си добър стрелец, а всичко - трябва и да си добър бегач в биатлона, не само едното

трябва да си не просто качествен пилот, а освен това и да си спец в мокро време като шумахер със съответните гуми

КАКВО КАЗВАМ - НЕ САМО КАЧЕСАТВОТО, А ЕДНА ДЪРЖАВА И ЕДИН ОБИЧАШ СВОЯ НАРОД ТРЯБВА ДА ГОДИНИ ВСИЧКИ ПОКАЗАТЕЛИ, ЗА ВСИЧКИ ДА ДЪРЖИ СМЕТКИ, ЗА ВСИЧКИ ДА МИЛЕЕ, ДА БОЛЕЕ и грам да не се приспива неговия максимализъм или просто прецизно наблюдаващ реализъм

имай си качеството, но си имай и броя, стреми се към броя, не се отказвай от него

Освен това аз съм фундаментално прав за това, което написах и за това ще го повторя, защото то съществува освен качеството:
ти сериозно ли не виждаш проблем за държавата германия, ако тя стане по-малка от полша, франция, англия, италия итн - не виждаш ли икономическия проблем, тежестта на културата, влиянието итн

Трябва да се стремиш да си колкото можеш повече както в качество, така и в количество, да искаш най-дпборот за народа си и в това не може да има и няма спор, нали?!
цитирай
58. germantiger - ...
01.12.2017 17:05
Германеца е бил звяр в необходимите граници, както и българина, както и почти всеки друг векове преди нас и без перманентна криза или обедняване.

Примерно преди ПСВ Германия е изключителна икономически, като стандарт, институционално, като социална система от Бисмарк итн, но тогава германеца е звяр - той е целенасочен, националист с който гаргара не може да си прави никой, горд, раждащ, силен итн

Разбира се, прав си, че при описания от теб сценарий има условия човек да озверее и съм съгласен с теб, че този път за свъвре3менния човек е най-възможен, но има друг път, който да не прави зверове, но да възпитава силни мъже с достойнство, каквито германия днес се стртеми да НЕ възпитава

За тези три сценарий демографски не знаех, но през годините съм попадал на много подобни, ел съм подобни прогнози, квоти, колко да се приемат за да се задържи население, работна ръска ресусрси итн. Общото при тези сценарии е, че са... обикновено неверни и се актуализират на няколко години както и е нормално да бъде с населението. Тези сценарии дори имат за цел да успокоят умиращото население и да скрият от него картината на катастрофата в бъдеще. Например аз имам прогноза и с таблица как муслим населението в германия ще е 51,72 млн към 2050 г. източника е статистически център в Зьост 17.02.2006г - на мен това ми се струва прекалено много, но пък "твоето" ми се струва малко, истината вероятно е по средата или един Бог знае каква.

РАЗБИРА СЕ, ЧЕ ПОЧТИ НИКОЙ "НЕ ГО ЕБЕ" ЗА ВСВ ДНЕС, особено пък в промита германия, но аз по-скоро използвам това като фундаментален пример, показвам точно с това, зщаото примера в този случай е чутовен, как в германия се стремят да ликдират всички основания за гордост със сила в историята, което е мъжкото начало и това е адски важно за едни подрастващи момчета и младежи, това е нещо което и остава дълбок отпечатък в бъдещия мъж.
цитирай
59. apostapostoloff - Да зарежем ланския сняг и да споменем ТОВА:
01.12.2017 17:41
След войната Германия бързо се възстанови. Това стана пред очите ми, защото от 1960 до 1965 г. живеех там.

Победените немци заживяха царски!

А победилите руснаци живееха в мизерия. Бил съм там и съм го видял с очите си.

Повечето руснаци все още живеят мизерно- 50 милиона руски пенсионери получават пенсии от 92 долара. Милиони други пък работят на минимална работна заплата, която е цели 104 долара!

Не питайте защо това е така. Отговорът е повече от ясен- руснаците живеят зле, защото са народ от лентяи, некадърници, мошеници, лъжци и пияници.
цитирай
60. yoan2015 - Очаквам, че нарочно си пропуснал ...
03.12.2017 09:47
Очаквам, че нарочно си пропуснал 1943, може и аз да съм недогледал, има интересни моменти, Хаусер и т.н. иначе виждам, че даваш живот на "голите охлюви", активират се горките и пълзят ли, пълзят.
цитирай
61. dimenzed - Велик пост както винаги, Тигър! Адмирации!
09.01.2018 14:38
А в контекста му да не споменавам и крупният руски разгром от германците при Таненберг през ПСВ, а и не само!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: germantiger
Категория: История
Прочетен: 4619538
Постинги: 412
Коментари: 7517
Гласове: 21816
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031