Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2019 19:36 - Отново нападения над християни
Автор: nacionallist Категория: Новини   
Прочетен: 372 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Четирима католици са убити в друга атака срещу църква в Буркина Фасо
копирано от Асошиейтед Франс Пресс
    image
  Макар и малко в новините от миналата година, малката африканска нация Буркина Фасо се е превърнала в издигащ се център на анти-християнското насилие, тъй като ислямските терористи многократно са се насочвали към църквите. В друг акт на насилие още четирима християни са били убити според доклада на хуманитарна африканска организация.    Четиримата души са били убити в неделя в католическата църква в северната част на Буркина Фасо в поредица от нападения срещу християнски селища и църкви в региона, според епископът на малката християнска община в региона.

  „Християнската общност в Тулфе е била обект на терористична атака, по време на литургията в неделя в църквата. Атаката е убила четирима миряни ”, се казва в изявление на епископът на Уахигуя Джъстин Киентега.   По-рано източник от сигурността заяви, че трима души са били убити в нападението.   "Тежко въоръжените лица атакуваха църквата ... точно когато вярващите празнуваха неделната меса" в град Тулфе. 
  Миналата седмица въоръжени лица убиха още седем католици в религиозна процесия, ден след като свещеник и пет енориаши били убити на друго място в същият регион.   Също така и миналата седмица френските специални сили освободиха четирима чуждестранни заложници в бившата френска колония по време на нощна акция, която струваше живота на двама войници.   Населението на Буркина Фасо е около две трети от мюсюлманите и една трета от християните.   Страната полу-пустиня е страдала от все по-чести и смъртоносни атаки, приписвани на редица терористични групировки, включително клон на терористичната групировка "Голямата Сахара на Даеш".    Набезите започнаха през 2015 г. на север, преди да се насочат към столицата Уагадугу и други региони, и особено на изток.   Близо 400 души са били убити от 2015 г. насам - главно при набези и претърсвания, съобщава АФП.   Терористичните групировки са насочени както към християнски, така и към мюсюлмански духовници в страна, където традиционно и двете религии съжителстват по мирен път. 



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nacionallist
Категория: Политика
Прочетен: 449260
Постинги: 393
Коментари: 228
Гласове: 555
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930