Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.08.2013 16:10 - Китайският дракон и руската мечка подрязаха ноктите на американския орел
Автор: nacionallist Категория: Политика   
Прочетен: 1194 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 06.08.2013 16:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  На 25-6 март ще се проведе среща на БРИКС, в която Русия и Китай ще сверят часовниците си и ще обсъдят противопоставянето на САЩ

imageАдминистрацията на САЩ печата долари без покритие за да финансира граждански войни, или американски военни нахлувания. Благодарение на кражбата на ресурси на цели страни, Белият дом покриваше дефицита от безконтролно печатане на валута, а остатъкът разпределяше по джобовете на съучастници от администрацията.

 

 

Позовавайки се на източници, близки до Пентагона, агенция „Reuters” твърди, че американският министър на отбраната Чак Хейгел се готви да увеличи ефективността на базата във „Fort Greely” (Аляска) за да се противопостави срещу Северна Корея.

Това е пропагандистка мярка, тъй като траекторията на междуконтиненталните балистически ракети, изстреляни от Северна Корея, лежи извън зоната на действие на американските противоракети.

А сега за отлагането на военното нахлуване на САЩ в Северна Корея. Въпреки всички провокации на Пхенян, САЩ няма да попаднат в майсторски поставения от китайците капан. Преди всичко на САЩ е необходимо да предислокират силите си от Япония и Хавайските острови на Корейския полуостров. В това време Китай ще получи свободен достъп в японската акватория, а руснаците без дълго да мислят ще изпратят своите 36 свръхзвукови бомбардировачи ТУ-22М3, способни да свалят стратегическите бомбардировачи В-52 на военно-въздушната база „Andersen” (остров Гуам).

Администрацията на САЩ печата долари без покритие за да финансира граждански войни, или американски военни нахлувания. Благодарение на кражбата на ресурси на цели страни, Белият дом покриваше дефицита от безконтролно печатане на валута, а остатъкът разпределяше по джобовете на съучастници от администрацията.

Това е правило, което действа от приключването на Втората световна война, и се промени с идването на власт на Джордж Буш в 2000 година. Неговата жадност доведе до това, че покриването на дефицита ставаше за сметка на обогатяването на неговото семейство и на политически комисари от МВФ. В резултат от нахлуването в Ирак и Афганистан, САЩ натрупаха голям опит.

 

В 2001 година Цзян Цземин и Владимир Путин подписаха Договор за добросъседство и братско сътрудничество. Като решиха да действат съвместно, Русия и Китай увеличиха шансовете си за успешно противопоставяне срещу трите центъра на силата (САЩ, Япония и ЕС). Русия и Китай със съвместни усилия реализираха икономическият метод на „Китайските капки”, способни да унищожат в следващите години огромната американска военна сила.

Дългът на САЩ надхвърля 16 трилиона долара което е повече от 100% от брутния вътрешен продукт. Китай държи по-голямата част от дълга на САЩ – около 2 трилиона долара (което се равнява на тригодишен американски бюджет за отбрана). Ако Китай би изтеглил средствата от заемите, икономиката на САЩ би рухнала.

В 2005 година Владимир Путин внедри нова стратегия по увеличение на златния запас на Русия и тя стана главен купувач на злато на световния пазар – за пет години два пъти увеличи златните си резерви. Сега Русия се намира на пето място, ежемесечно купувайки злато за 500 милиона долара.

Китайците хвърлиха око на 8,133 тона злато, което се намира в банки на САЩ и представлява 74,5% от общия обем на златния резерв. Китай иска това злато за сметка на дълга на САЩ. Китай иска да пусне в обръщение нова валута, която би станала алтернативна на долара и би била осигурена със злато. С тази цел Китай започна репатриация на златните си запаси от Швейцария, Лондон и Ню Йорк.

Пекин подписа договор с повече от 20 стран (Аржентина, Австралия, Бразилия, ОАЕ, Япония и др.), които признават юана за официална валута на международните сделки в ущърб на долара. За американската валута това означава напускане на част от международния финансов пазар.

За САЩ не остана нито една пролука и всичко, което те могат да направят е да отсрочат предсказуемия резултат. Сега на тях им е необходимо да укрепват своето присъствие в Юго-Източна Азия, въпреки съкращението на бюджета. И затова Пентагонът е длъжен за разпредели в тази зона ресурси от други подразделения на USPACOM.

 

Източник:

“Гласът на Русия”


  •  



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nacionallist
Категория: Политика
Прочетен: 445484
Постинги: 393
Коментари: 228
Гласове: 555
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031