Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2013 11:51 - Съюзниците на САЩ искат разрушаване на всички църкви
Автор: nacionallist Категория: Политика   
Прочетен: 850 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 07.08.2013 11:52

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Саудитска Арабия настоява за разрушаване на всички църкви в региона image  















Верният съюзник на САЩ в Близкоизточния регион - С. Арабия иска разрушаване на всички църкви в страната. Странно защо американците които уж са радетели за свобода и демокрация по цял свят не се застъпят за религиозните права на християните в С. Арабия или може би защото властите в Рияд са щедри спонсори на американската администрация в Белия дом и даряват годишно млрд. литри петрол и млрд. долари с които обогатяват американската икономика. Явно силата на петродоларите е по - голяма от стремежа за свобода и демокрация. Двуличието на империята на злото - САЩ няма край. Крайно време е тази сатанинска и богоборческа страна на злото - Щатите да престане да съществува за да може светът най - накрая да си отъхне от американската пасмина.
 

По-рано този месец Саудитска Арабия вдигна червен флаг за християните. Тод Нетълтън – говорител на организацията „Гласът на мъчениците – САЩ” (Voice of the Martyrs), цитира думите на шейх Абдул-Азиз ибн Абдула – главния мюфтия на Саудитска Арабия, според когото „е необходимо да се унищожат всички църкви в региона”. С оглед на факта, че Саудитска Арабия се класира на ІІ място в Световния мониторингов списък наOpen Doors (компилация от 50 страни, където преследването на християните е най-тежко), новината не е никак изненадваща.

Конституцията на Саудитска Арабия не съдържа разпоредба за религиозната свобода. Всички граждани трябва да се придържат към исляма, а преминаването към друга религия се наказва със смърт. Публичните християнски богослужения са забранени, поклонниците рискуват да бъдат лишени от свобода, бити с камшик, депортирани и измъчвани. Евангелизирането на мюсюлмани и разпространението на неислямски материали е незаконно. Мюсюлманите, които приемат християнството, нерядко стават жертва на т.нар. убийства на честта, а чуждестранните християнски работници са изложени на злоупотреба от страна на работодателите.

„Интересното е, че на практика в Саудитска Арабия не съществуват църкви. Няма църковни сгради с право на съществуване. Така че шейх Абдул-Азиз явно не е имал предвид само собствената си страна. Той се е опитвал да експортира тази идеология към съседните страни”, допълва Нетълтън. Тази прокламация би могла да окаже влияние върху църквите в Кувейт, Оман, Йемен, Бахрейн, Катар и Обединените арабски емирства. Нетълтън отбелязва още, че „в повечето от тези страни не може да се говори за наличието на много църкви, а по-скоро за няколко, на които е позволено да съществуват най-вече за да служат на чужденците, които живеят в съответната страна”.

Източник: charismanews.com




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nacionallist
Категория: Политика
Прочетен: 448692
Постинги: 393
Коментари: 228
Гласове: 555
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930