Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2013 19:44 - Парламентът да се събере веднага, зоват ГЕРБ
Автор: nacionallist Категория: Политика   
Прочетен: 1020 Коментари: 1 Гласове:
2



  Парламентът да се събере веднага, зоват ГЕРБ Партията е
да инициира такава процедура  
image  

ГЕРБ поискаха незабавно свикване на извънредно заседание на парламента след ветото на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета.

Както Dnes.bg по-рано писа председателят на НС Михаил Миков обяви, че ще свика извънредно заседание, но на 30 август.

Отлагането на заседанието чак за 30 август е прах в очите на хората. Явно плажуването и ваканцуването са много по-важни за БСП, отколкото бюджета. Но очевидно и този път управляващите предпочитат да ваканцуват, вместо да се занимават с важните за държавата и гражданите въпроси, обяснява лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в своя позиция, изпратена от пресцентъра на партията.
 

Той е категоричен, че ако ръководството на парламента не вземе решение за свикването на заседание, ПГ на ПП ГЕРБ ще инициира на извънредното заседание като събере 48 депутатски подписа, както е записано в правилника на парламента.

Недопустимо е да се почива, когато държавата е изправена пред толкова неясноти. За нас ветото на президента е обосновано и очаквано. Многократно повторихме в парламента, че има много неясноти и съмнения по отношение дълга от 1 милиард, който искат да вземат управляващите. Когато харчим парите на българския данъкоплатец, трябва да сме много внимателни, смята още Борисов.

Подобна позиция изрази и друг депутат от партията  - Томислав Дончев.
Ветото на президента е обосновано и очаквано, то е ориентирано върху неяснотите в актуализацията, заяви Дончев.

Той отново повтори позицията на партията, че те подкрепя социалния пакет от 40 млн. лева, но неясноти и съмнения по отношение на главната част от новия дълг. Подобно на лидера Бойко Борисов и Дончев смята, че пари на кредит трябва да се харчат много внимателно, защото те се харчат от едни, но се плащат от друг.

Депутатът и бивш министър също се спря на недостатъчната, според ГЕРБ, прозрачност. Дончев обясни, че в ревизираната държавна сметка 4 на сто са социалните разходи от цялата актуализация, парите за покриване на стари задължения към бизнеса, които са нови разходи, са 16 процента - т.е. всичко това, с което се обосновава цялата актуализация не надхвърля 20 на сто от този един милиард. Особено ясно е какво ще стане с един половин милиард, който отива в резерва и практически е на разположение на правителството и може да бъде харчен във всеки един момент по начин, по който то намери за добре, което не е добра практика, обърна внимание Томислав Дончев.

Той обяви, че ГЕРБ ще задвижи най-късно в понеделник конституционната процедура за свикване на извънредно заседание на парламента, ако в следващите дни управляващите сами не вземат подобно решение.


 Източник www.dnes.bg




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. kmetova - спри се малко бе
09.08.2013 18:20
Абе с какви очи се разпорежда тоя клоун?! До преди няколко дни не ходеше на работа вкупом с цялата си шайка, а сега тръгнал да се изживява като самата съвест на Парламента. Тоя съвсем ни взе за калинки. То бива да ни мисли за лош матрял, ама чак пък толкова не бива
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nacionallist
Категория: Политика
Прочетен: 449182
Постинги: 393
Коментари: 228
Гласове: 555
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930