Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2015 14:56 - КРИМ Е РУСКИ, А УКРАИНА Е ИЗКУСТВЕНА ДЪРЖАВА ЗАЯВИ ВАЦЛАВ КЛАУС
Автор: nacionallist Категория: Политика   
Прочетен: 2112 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
КРИМ Е РУСКИ, А УКРАИНА Е ИЗКУСТВЕНА ДЪРЖАВА. Аз не съм адвокат на Владимир Путин. По време на комунизма ние винаги сме били против Русия. В случая обаче аз търся истината.
    Според мен Русия бе накарана да реагира в Крим. Това бе реакция на случилото се на Майдана, в Киев и нападенията срещу рускоезичното население в Украйна.
    Това казва бившият президент на Чехия Вацлав Клаус в интервю за австрийския вестник "Ди Пресе".

     За всички е ясно, че Крим не принадлежи на Украйна. Крим винаги е бил част от Русия. Вътрешната криза в Украйна е основната причина за случващото се там. Ако не бяха събитията от Майдана нямаше да се стигне до анексирането на Крим, обяснява той.
   
"За мен това е конфликт на Европа и САЩ срещу Русия, а Украйна е само един инструмент в този спор", каза още Клаус, според когото в случая не става въпрос за руско-украински конфликт, както се твърди на Запад.
     Украйна е една изкуствено създадена държава без автентична територия и хомогенно население и поради тази причина трансформацията бе много по-трудна, отколкото където и да е другаде, смята още той.
    "Сегашната криза е резултат от натиска към Украйна да реши към коя страна да се присъедини - към Изтока или Запада. Да поставиш страната пред такъв избор, означава да я унищожиш", подчертава Клаус.
    Той смята, че не трябва да има външна намеса при разрешаването на проблема. Решението може да бъде намерено само чрез компромис. За съжаление политическото ръководство в Украйна няма капацитет за това, казва още Вацлав Клаус.

=====================
image
Вацлав Клаус: Крим е руски, а Украйна - изкуствена държава
! ! !   
http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=696106

  Вацлав Клаус (Vбclav Klaus) е чешки икономист и политик, един от основателите на Гражданската демократична партия, Министър-председател 1992-1998 и Президент 2003-2013 на Чехия.
   Клаус е сред най-влиятелните политици в историята на Чешката република. По време на своя мандат като президент Клаус получава международна известност със своите радикални възгледи по въпроси като
глобалното затопляне и бъдещето на Европейския съюз, както и с широката амнистия, която обявява в края на мандата си.

       http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B0%D1%86%D0%BB%D0%B0%D0%B2_%D0%9A%D0%BB%D0%B0%D1%83%D1%81
==========================
====

  По темата за Крим - руският външен министър Сергей Лавров, на пресконференция в Москва
    "Потвърждаваме, че сме за решение на проблемите на Югоизтока при зачитане на суверенитета и териториалната цялост на Украйна. При това въпросът с Крим бе решен въз основа на международното право", каза Лавров. Той припомни, че "главният принцип от Устава на ООН e правото на самоопределение на народите. Принципът на териториалната цялост трябва да се уважава спрямо онези държави, които осигуряват право на самоопределение и зачитат това право спрямо народите, които живеят на техните територии"
    "Извършеният в Украйна преврат подкопа правото на украинската държава да претендира за територия, която в пълно съответствие с международното право проведе референдум, свикан от парламент, избран още преди преврата. На референдума мнозинството население се изказа за самоопределение и последващо присъединяване към Русия", припомни министърът.
    Лавров препоръча на чуждестранните журналисти да изучат приетата през 1970 г. Декларацията по вопросите за съ
отношението между териториалната цялост и самоопределение на народите.
    Той отговори и на обвиненията, че Русия е нарушила Будапещенския меморандум с присъединяването на Крим. "В него (меморандума) ние се задължихме да уважаваме суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Не сме се подписвали да се подкрепя намесата отвън в работите на Украйна, не сме подписвали да се подстрекава майдана към силови действия, към антиконституционни стъпки, а вие знаете, че министри на уважавани от мен държави от ЕС пряко се занимаваха с това. И още повече, не сме се подписвали да се съгласяваме с резултатите от въоръжен държавен антиконституционен преврат".
    Лавров отбеляза още, че освен Будапещенския меморандум е било подписано и заявление на ръководителите на Русия, САЩ, Великобритания и Украйна, в което се потвърждава тяхното задължение да противодействат на агресивния национализъм и шовинизъм. "А цитираният от мен Дмитрий Ярош, призовал да бъдат унищожени руснаците в Крим, и цитираният от мен Олег Тюгнибок демонстрират как новите ръководители на Украйна проявиха и агресивен национализъм, и шовинизъм в прекомерни обеми", поясни Сергей Лавров.

http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=696106




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. bojinkata - И като изкуствена държава предстои ...
31.07.2015 12:29
И като изкуствена държава предстои нейното разпадане!
цитирай
2. zaw12929 - На територията на Европа са създ...
14.11.2015 09:49
На територията на Европа са създадени терористични клетки, които хора неправилно възприемат като ислямисти в името на Аллах готови на всичко.Погрешна представа. Всъщност тези клетки са образувани от обучени за мисията военни - от запада- маскирани с бради. Те не вярват в Бог, нито в Аллах, нито в Христос. Те просто изпълняват конкретни неща за пари. масовката която върви с тях „мюсюлмани“- дава представата за религия. Ислямът е прикритие метод за всяване на страх. Така се насажда омраза на балканите между мюсюлмани и християни,в Европа между живеещите там от години араби и европейци.
цитирай
3. vladtepes - vlady
10.02.2016 15:17
Първо Русия трябва да има достоен президент ученик и последовател на великия Елцин с отлична алкохолна подготовка. Порошенко е точно такъв.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nacionallist
Категория: Политика
Прочетен: 449006
Постинги: 393
Коментари: 228
Гласове: 555
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930