Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2011 17:38 - Русия срещу България
Автор: nacionallist Категория: Политика   
Прочетен: 132 Коментари: 0 Гласове:
0



Русия срещу България. Или как в продължение на 150 години руската мечка се опитва да прилапа апетитните български земи.

В края на XIX век на се случва нещо което завинаги променя живота на българите в ттогавашната Османска империя. На 12 април 1877 год. войските на руският император Александър II започва военни действия под предлог за "освобождението" на поробените български земи в състава на Османската империя. Дотук всичко звучи хубаво и почти като приказка за обикновенните българи,само че императора на Русия има други намерения след т.нар. "освобождение" няколко години по-рано е създадена в Москва панславянската идея наложена за национална доктрина от Петър I за обединението на всички "славянски" според руснаците народи под скиптъра на Русия,по този начин руснаците ще придобият нови територии на Балканите и ще държат под контрол славянските народи. Подписването на санстефанският мирен договор между Русия и Турция съгласно клаузите които предоставя на Русия за управлението на българската територия  и назначаването на руски губернатори в България трябва да бъде спазвано от българите. Самият Захари Стоянов пише в своите "Записки по българските въстания" следното: ”Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия.”

image Може да се каже че още преди освобождението българският народ е недолюбвал руснаците.Тогавашните български революционери прекрасно са знаели какви щети може да нанесе Русия на България. Тук си проличават опитите за дестабилизация на България от страна на тогавашните русофили и привържениците на Русия. Русофилите в Русчук се обявяват против клетвополагането на  Княз Александър I Батенбег за законен владетел на младото Българско княжество. Опитите на Русия и русофилите да направят преврат за отстраняването на Княз Батенберг от престола ясно показват намеренията на една шепа
предатели-русисти. Някога на времето руската подлога и славянофил издателят на славянското списание Русь” Иван Аксаков беше казал: "Всяко тържество на България е смърт за Русия"  Тук трябва да си зададем въпроса кой аджеба застана срещу българските интереси за обединението на Княжество България с Източна Румелия? Кой настояваше най-много да се пратят турските комисари в Южна България? Кой настояваше за удар в гърба на българите от страна на Сърбия? Чий действия и интереси защитаваха русофилските колониалисти и руски дейци в България,същите тези русисти с техните анархистични дела погубваха българската държавност и суверенност на току що обединеното ни Царство? Отговорът е само един интересите на Русия. Винаги когато в БЪлгария се е случвала национална катастрофа,политически кризи и конфликти Русия е била тази която ги е провокирала. И тук отново си припомям думите на великият българин Захари Стоянов: "Най-големият ни неприятел днес е официална Русия". Какъв парадокс нали? Държавата имаща се за "освободителка" на България скоро се превръща в нейна поробителка и господарка. Не е ли дошло времето да се освободим от "освободителя", дали вече не е време наистина да се завърнем триумфално и с гордо вдигната глава в европейското семейство откъдето бяхме откъснато в продължение на 65 години.




Гласувай:
0



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nacionallist
Категория: Политика
Прочетен: 448557
Постинги: 393
Коментари: 228
Гласове: 555
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930