Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2011 17:52 - Тероризъм за пред медиите
Автор: nacionallist Категория: Политика   
Прочетен: 167 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 11.10.2011 17:54


Тероризъм за пред медиите

image

Позволявам си да цитирам части от преведената от Комитата статия относно флотилията “с хуманитарна помощ”, която израелците спряха и застреляха няколко терориста. Не смятам да обсъждам кой е крив и кой – прав в палестино-израелския конфликт, ( то е повече от ясно че е Израел е напълно прав да се бори срещу палестинските терористи-бел. авт. )  нито блокадата на Газа, нито законността на спирането на корабите, въпръжението на пътниците в тях или израелските командоси, нито нуждата от стрелба.

Цитираните части от статията са само интересни размишления относно формирането на един нов вид тероризъм – който цели главно да предизвика съчувствие и да представи другата страна като агресор….

Факт: Шест плавателни съда, които превозват 10 000т товари (т.е. толкова, колкото се побират в един не много голям товарен кораб, и толкова, колкото всяка седмица влизат от Израел в Газа).

Въпрос: Защо цели шест кораба возят само 10 000 тона, при това цимент? Отговорът може да бъде получен чрез вглеждане във флагмана на флота – „Нави Мармара“. Това не е товарен кораб, а пътнически кораб за круизи с капацитет от 1080 пътници, които ще изядат повече от това, което ще транспортират. На него има провокатори, които да нападнат израелските войници. Какво се е планирало?  Касапница.

По същия начин палестинските терористи правят оперативните си бази в гъстонаселените части на градовете, обграждат се с цивилни (особено деца) при улични сблъсъци, изстрелват ракетите си от покриви на жилищни сгради, болници, училища.

В Палестина, светът си има работа с нов вид тероризъм. Предишните терористи се опитваха да увеличават броя на жертвите при врага. Новото поколение терористи се опитва да увеличи броя на жертвите сред своите, с надеждата да спечели световното обществено мнение.

В режима на получаване на информацията онлайн, потребителят не възприема смисъла, а картинката. Побеждава този, който генерира най-жалостивата картинка. Ние сме изправени пред нов вид тероризъм – тероризъм, чиято аудитория се състои от правозащитници. На мястото на обикновения тероризъм дойде пиар тероризмът.

Защо, ще попитате вие, правозащитниците не забелязват това?

Общо взето, защото правозащитниците, също както всички други хора, искат да ядат. И те се хранят от защитаване на права. И имат интерес винаги да има нечии права за защитаване. Също както “Екоравновесие” няма интерес да се справи с бездомните кучета, защото тогава субсидиите му ще спрат, по същия начин професионалните “помагачи” на всякакви каузи имат интерес не да решават проблемите, а само да раздухват медийни истерии, за да крънкат още пари от този и онзи.

Те сами поддържат проблема, за да са винаги част от опитите за решаването му.

И какво следва от всичко това?

Две важни, по мое мнение, неща. Първото – пълното дискредитиране на правозащитното движение като като явление. Организациите, които при основаването си провъзгласяват за цел подвига или безкористността, обикновено във второто поколение се превръщат в лицемерни бюрокрации.

Human Rights Watch подготвя доклад за нарушаването на човешките права в Израел, без да обръща внимание на диктатурата и убийствата на „Хамас“. „Амнести интернешънъл“ защитава правата на члена на “Ал Кайда” Муазам Бег.

Второто важно нещо – няма вече ООН. Има международна бюрокрация, която престана да бъде средство за решаване на проблеми и се превърна в инструмент на тяхното създаване. Няма нито един проблем, който международната бюрокрация да се е заела да решава и той да не се е превърнал във вечен проблем.

Ако на международната бюрокрация и хрумне да помага на гладуващите в Африка – Африка винаги ще си остане гладна. Ако на международната бюрокрация и хрумне да помага на палестинските бежанци – бежанци винаги ще има.

Чест прави на Израел че се бори срещу палестинските терористи и не позволява на арабският тероризъм да нахлуе и в Европа.
През последните няколко години Израелската държава води начален етап на трета световна война срещу почти всички арабски терористични държави. Въпреки че международната ислямска пропаганда се опитва да промие мозъците на световната общественост, все повече европейски държави застават на страната на Израел в справедливата му борба срещу ислямският тероризъм.




Гласувай:
2



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nacionallist
Категория: Политика
Прочетен: 445355
Постинги: 393
Коментари: 228
Гласове: 555
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031