Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2013 10:53 - Пресслужбата на Плевнелиев се оплете за скандала с "тайната вечеря"
Автор: nacionallist Категория: Политика   
Прочетен: 973 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 От администрацията на президента съвсем се оплетоха в информациите си кой и защо е изгонил журналистите от хотел Санкт Петербург снощи, където се проведе традиционната вечеря Ифтар на мюсюлманите по повод Рамазан Байрям. След като няколко минути преследваха президента Росен Плевнелиев, който е поканен на събитието, пловдивските журналисти бяха разигравани и не бяха допуснати от охраната и през двата входа. Най-малко 20 журналисти и 10-ина оператори останаха отвън.

По-рано днес пред БЛИЦ от пресцентъра на президентството заявиха, че държавният глава няма отношение към забраната представителите на българските медии да присъстват на тържествената вечеря-ифтар. По думите им Плевнелиев е присъствал на вечерята по покана на главния мюфтия у нас Мустафа Хаджи. 

По-късно пред bTV от службата на Росен Плевнелиев заявиха, че достъпът на български журналисти до срещата между президента и турския вицепремиер Бекир Боздаг е бил ограничен по искане на пресцентъра на държавния глава.

Подобна бе и информацията от Главното мюфтийство, чийто главен секретар Ахмед Ахмедов зояви по БНР. "Главно мюфтийство категорично отрича главният мюфтия да е постановил подобна заповед български медии да не бъдат допуснати до мероприятието, за да го отразят. Молбата беше от прессекретариата на президента да не бъдат допуснати представителите на българските медии и ние просто изпълнихме тяхната молба. Мога да ви уверя, че в залата присъстваха единствено и само представителите на турската национална телевизия и турската национална информационна агенция. Други колеги от други турски медии също бяха помолени впоследствие да напуснат залата", каза той. 

 Около 16.30 обаче от президентската преслужба уточниха за БЛИЦ следното:
"Пресцентърът на президента не е давал нареждане журналисти да не присъстват вечерята. Това беше ритуална вечеря на мюсюлманите по повод Рамазан Байрям, не беше публична среща и съответно беше закрита за журналистите. Стандартна практика на такъв род срещи е да присъстват само официален фотограф и видеооператор. Бяхме помолили Главното мюфтийство, като домакин на събитието, да допусне на вечерята официалния фотограф на президента. Турските медии, които са присъствали на вечерята са били част от официалната делегация на турския вицепремиер Боздаг. Българските медии не са били поканени официално на събитието”, посочиха още от от пресцентъра на Плевнелиев.

От което пък не става ясно кой все пак е трябвало да покани българските медии и кой в края на краищата е ограничил достъпа им до Ифтара. 

Надежда НЕНОВА, БЛИЦ
 




Гласувай:
2


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. zabylgarite - ....
11.08.2013 13:56
Обрязал си е пишока и Пенлевето

мекере
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nacionallist
Категория: Политика
Прочетен: 448492
Постинги: 393
Коментари: 228
Гласове: 555
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930