Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.01.2021 19:40 - Тридесетте лъжи на Иво Инджев
Автор: nacionallist Категория: Политика   
Прочетен: 252 Коментари: 0 Гласове:
-2



 На 7 март в Добрич агент Ивайло, доносник на бившата Държавна сигурност, известен в социалните мрежи още и като Иво Инджев, се опита да направи представяне на последното си творение „Измамата Сан Стефано. Руско-турската поробителна война“. Разбира се това не се случи поради спонтанно изразеното от добричлии бурно недоволство от гостуването в града им на такъв субект като агент Ивайло. Проваленото представяне на нескопосаните и бездарни писаници на агента го принуди да дава жални интервюта по медиите, където със сълзлив глас да се оплаква от несъществуващи заговори, въображаеми престъпни групи и почти разплакан да се жалва как се страхувал за живота си. Последното подобно интервю беше на 12 март в американската българоезична телевизия Битиви, където в предаването „Лице в лице“ Ивайло получи пълен отдушник за наранената си и нежна доносническа душа. Пред притихналата и почти бездиханна водеща Цветанка Ризова, която го гледаше в захлас почти през цялото време, старият доносник даде пълна изява на способностите си, заради които навремето е бил вербуван от ДС, и за краткото време от 15 минути успя да изговори точно 30 лъжи. Тъй като в една част от тях той засегна и мен с откровени клевети по мой адрес, аз поисках право на отговор от телевизията. След двудневен размисъл такова ми беше дадено буквално през стиснати зъби, като обаче вместо да получа 15 минути, получих точно 5, което не ми позволи да оборя всички лъжи на агента. Ето защо сега ще го направя тук.

Лъжите на доносника, подредени по хронологичен ред според тяхното произнасяне в интервюто му, са следните:

  1. Представянето било провалено от организирано престъпна група – елементарна доносническа уйдурма, хората, отишли на представянето, са обикновени жители на Добрич.
  2. Пратил съм хора на мотоциклети да му провалят представянето – нищо подобно, никого не съм пращал.
  3. Бил съм организатор на Луков марш – нищо подобно, дори досега не съм ходил на нито една от тези прояви.
  4. Бил съм присъствал на митинги на БСП – нищо подобно, даже обратното, лидери на БСП са присъствали на митинг на Възраждане.
  5. Хората, които провалили представянето на книгата на доносника, били с боксове по ръцете – нищо подобно, има достатъчно клипове, снимани от мястото на събитието, на които се вижда, че никой не носи подобни неща.
  6. Хората, провалили представянето на книгата на доносника, били паравоенни – нищо подобно, нещо повече, в България няма нито една паравоенна структура.
  7. В крайна сметка „провокаторите“ били избягали – нищо подобно, даже напротив, извиканите от организаторите на проявата на агент Ивайло полицаи извеждат хората, на които съставят предупредителни протоколи и след това изрично им забраняват да се върнат в залата.
  8. Гнусният доносник сравни 3 март, датата на българското освобождение, с изнасилване – това не е лъжа, а нещо много повече, това е отвратителна храчка не просто в лицето на целия наш народ, но и в лицето на цялата българска история.
  9. Призова хората, които не мислят като него, да бъдат запалвани живи – това също не е точно лъжа, а директна заплаха, отправена в национален ефир. А през това време водещата Ризова продължаваше да го гледа с умиление и захлас…
  10. Нарече Русия по-мракобесна от Турция – по-мракобесна държава от турската в историята на Европа не е имало, и това е историческа аксиома. А аксиомите, както дори и старите доносници знаят, нямат нужда от доказване.
  11. 90% от руснаците били роби по време на Руско-турската война – пълна лъжа, крепостничеството е отменено 16 години преди войната, а и крепостният статут не е робски.
  12. Стефан Стамболов бил изгонен от руското посолство в Цариград и после заради граф Игнатиев бил изгонен от семинарията в Одеса – Стамболов никога не е посещавал руското посолство в Цариград, а от семинарията е изгонен заради връзките си с руските революционери, които руската полиция наблюдава внимателно. Граф Игнатиев няма нищо общо с това, съмнително е дори към този момент да е знаел за съществуването на Стамболов.
  13. Истинското освобождение на България било на 6 септември 1885 г. (Съединението) от Русия – това дори няма да го коментирам, толкова е малоумно.
  14. Срещу Съединението най-силно възроптала Русия – нищо подобно, най-силно се противопоставя Турция, а впоследствие Австро-Унгария и Сърбия, като последната, по това време австрийски сателит, дори ни обявява война. Русия, поради личната неприязън на руския император към неговия първи братовчед, българския княз Александър, не подкрепя Съединението, това е факт, но също така са факт и думите на Александър III „За разединение и дума не бива да става“. Както винаги доносникът чете историята както дяволът евангелието.
  15. Руският цар Александър III бил подстрекавал султана да си вземе Източна Румелия – нищо подобно, даже напротив, руските дипломати предупреждават турците да не вкарват войска в Румелия, и султана се съобразява с това.
  16. Целта на Русия през 1877 г. била да вземе Босфора и Дарданелите – нищо подобно, войната е обявена изрично за освобождението на „поробените християни“, както пише в манифеста за нейното обявяване. Териториалните придобивки на Русия след войната са повече от скромни – тя си връща Южна Бесарабия и придобива Батуми в Грузия. За сметка на това Англия окупира Кипър, а Австро-Унгария – Босна и Херцеговина, без да са гръмнали дори и с една пушка по време на войната, само заради услугите, които правят на Турция по време на войната. С други думи услуги, които са имали за цел да ни оставят под турското робство.
  17. В италианския химн се пеело за кървавия казашки ботуш – няма такова нещо, изключително елементарна, дори бих казал тъпа лъжа на доносника. Друго се пее, споменава се казак, но хайде да не помагам на Ивайло, нека провери сам и друг път да не лъже толкова идиотски.
  18. Руската армия през 1877 г. била съставена от крепостни селяни – поредната тъпа лъжа, крепостните селяни са освободени още през 1861 г. Нещо повече – голяма част от войниците и офицерите във войската, тръгнала да освобождава България, е съставена от доброволци, защото това не е цялата руска армия, а само част от нея, и много войници са изявили своето желание именно те да бъдат пратени да се бият.
  19. Иво Инджев намекна, че ние българите не сме славяни – това е една от основните модерни фалшификации на българската история, на които се крепи днешният процес на национално обезличаване и отродяване на българската народност. И тук е безсмислено да се спори, защото, както казва св. Методий, да се препираш с идиоти е безсмислено, затова ще препоръчам както на доносника, така и на всички негови колеги, да прочетат „История славянобългарска“ на отец Паисий Хилендарски. Тя е писана точно за еничари и майкопродавци като него.
  20. Иван Аксаков бил казал, че целта на войната била да се превземе Босфора – нищо подобно, даже напротив, като председател на руския Славянски комитет Аксаков е най-горещия радетел за обявяване на война на Турция, за да се освободят българите, и организираните от него многохилядни митинги в защита на българския народ са една от основните причини Русия в крайна сметка да обяви тази война. Точно поради тази причина, защото руския царизъм буквално се стряска от тази първа по рода си проява на гражданска активност в страната, веднага след края на войната Иван Аксаков е заточен в руската провинция, а Славянския комитет е разтурен. Оценявайки заслугите на Аксаков за България, българският народ го пожелава за свой княз през 1878 г., но това естествено не се случва, защото западните сили не разрешават руснак да седне на българския трон.
  21. Русия била научила за Априлското въстание от публикациите на Макгахан – нищо подобно, американският журналист пише всичките си статии след въстанието. Припомням на стария доносник Ивайло, че по време на въстанието монахините в Самара шият прочутото Самарско знаме точно за българските въстаници. Въстанието обаче е потушено преди то да стигне до тях и затова по-късно е дадено на българските опълченци.
  22. Граф Игнатиев бил подлъгал Русия, че Турция е слаба, и затова тя обявила война – нищо подобно, Русия прекрасно знае, че турската армия е силна и добре въоръжена, и точно поради тази причина не иска да води тази война. Тя е наложена на руското правителство, както стана ясно по-горе (виж лъжа 20), от самия руски народ, и точно поради руската неподготвеност, тъй като Русия още не се е възстановила от последиците след загубената от нея Кримска война, руската армия понася големи жертви по време на военните действия и едва успява да спечели войната.
  23. Руснаците били обвинявали българите, че са ги въвлекли в тази война – отново гнусна лъжа. В книгата на Василий Немирович-Данченко „Година на война“, изд. 2008 г., на стр. 566 четем буквално следното: „Стигна се дотам, че на масата на командирите пред турските парламентьори, явили се за преговори (при което ние, верни на своето гостоприемство, ги гощавахме с обеди), звучаха фрази, от които и сега ти става срамно… Турският офицер любезно се усмихваше и на свой ред добавяше: – Тези българи са ужасни негодници. Почакайте, те сами ще ви покажат какви са. Сами ще видите, че не могат да бъдат управлявани по друг начин от този по който ги управлявахме ние…“ Тези думи на турския офицер не ви ли звучат пророчески, с оглед плювните и писанията на Иво Инджев?
  24. Опълчението било само 6000 души и не било добре въоръжено – поредната изключително елементарна лъжа. Опълчението достига почти 11 000 души към края на войната, въоръжението му е старо, така е, но такова е и цялото въоръжение на руската армия. Нещо повече, към края на войната опълчението е прекръстено на Българска земска войска – така се оказва, че възстановяването на българската армия предхожда юридически с няколко седмици възстановяването на българската държава. Нещо, което за агент Ивайло очевидно няма никакво значение, щом трябва да се плюе срещу България и Русия.
  25. Ген. Гурко бил „търтил да бяга“ от Стара Загора и изоставил града на произвола – нищо подобно, руската войска води упорити боеве в защита на града, но турската армия е по-силна и разбива руската, към която се числи и българското опълчение. Изтеглянето е съвсем организирано, не е безразборно, в резултат на което разбитата армия успява да се изтегли и да се прегрупира за отбрана на балканския хребет.
  26. Русия не била дошла да ни освобождава, а да завзема земи – тази лъжа повтаря до известна степен лъжа 16, на която вече отговорих.
  27. Мотива на Русия за войната бил да си върне за Кримската война – тук вече доносникът Инджев започва да се повтаря. Както вече стана ясно по-горе (виж лъжа 20), Русия не е подготвена за тази война, и причината в крайна сметка да я води, е огромното желание на руския народ неговите братя християни и славяни на юг от Дунав да бъдат освободени след кървавото потушаване на Априлското въстание.
  28. Целта на войната била да ни превърне в русофили – уникално тъпа глупост. Странно, как така Англия и Австро-Унгария пропуснаха този златен шанс да ни направят англофили или австрофили, а вместо това предпочетоха да окупират Кипър и Босна? О, извинете, според трактовката на агент Ивайло, България е поробена от Русия, а Кипър и Босна са освободени от Англия и Австрия. Толкова са освободени, че 36 години по-късно босненците убиват австрийския престолонаследник (което става причина за Първата световна война), а кипърците създават въоръжена организация за борба с английските колонизатори и водят кървава борба с англичаните чак до 1960 г., когато островът им получава независимост.
  29. Договорките на Русия с Австро-Унгария в Райхщат и с Англия в Лондон преди войната били за да не се създаде голяма българска държава след войната – нищо подобно, Русия подготвя почвата да не бъде нападната в гръб от тези държави, както става през 1853 г. по време на Кримската война, и условието и на двете сили съм Русия, за да, забележете, не да подкрепят, а просто да не пречат на руските действия срещу Турция, е да получат териториални компенсации след войната, но най-вече да не се създава голяма българска държава. Русия има два избора – или се съгласява с тези условия и освобождава поне част от България, или не се съгласява и българите продължават да носят целокупно турския хомот. Очевидно е, че според агент Ивайло за предпочитане е ние българите да бяхме останали под турско робство. И после се оплаква, че българите го били заплашвали с убийство. Има ли нещо учудващо?
  30. Накрая гнусният агент се възмути защо нямало български представител на Берлинския конгрес – ами няма, защото домакинът Бисмарк не го допуска. На него принадлежи крилатата фраза, останала в историята на световната дипломация – „Господа, събрали сме се да осигурим мира в Европа, не щастието на българите“. Тази негова реплика е във връзка с изострянето на тона между руските и английските делегати на конгреса, когато последните се стараят максимално да орежат свободните български земи за сметка на Турция, Сърбия и Румъния, а руските на свой ред се опитват да ги запазят за България. В тази връзка ще припомня, че 8 години по-късно, когато се събира следващата международна конференция в Топхане след обявяването на Съединението на Княжество България и Източна Румелия, въпреки всички успешни ходове на българското правителство, въпреки спечелената победа в Сръбско-българската война, въпреки вече утвърдената българска държавност, отново никой не кани български представител на тази конференция. Та какво остава за Берлинския конгрес…

И така, да повторим – 30 лъжи за едва 15 минути. Падат се по 2 лъжи в минута! А сега си представете колко са лъжите в антибългарския парцал „Измамата Сан Стефано“, който агент Ивайло има наглостта да нарича книга, и се замислете за мащабите на информационната война, която собствениците на стария доносник водят срещу нас вече почти 30 години. Война, която има за цел да ни превърне в аморфна маса без национално самосъзнание, да ни отроди от собствения ни корен и да подготви почвата за окончателното унищожение на българската държава и българския народ.

В заключение ще добавя, че с тази статия наруших един свой основен принцип, и той е, че с ибрикчии не се спори. Ибрикчиите просто се хващат за гърлото и се удавят в собствените им ибрици. Но ако пък оставим ибрикчиите да повтарят свободно своите лъжи непрекъснато, фалшификациите им рано или късно започват да се „конкурират“ с истините. Затова трябва да се дава отпор и да се защитава истината, както и да се защитава българската история най-вече. Честта ми на българин ме задължава да го правя, и ще го правя винаги. А скоро, много скоро, ще въздадем и справедливо възмездие на всички национални предатели и майкопродавци. Списъкът им е дълъг, но в него има място за всеки. Никого няма да забравим и на никого няма да простим.

 

https://kostadin.eu/2019/03/28/%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d1%81%d0%b5%d1%82%d1%82%d0%b5-%d0%bb%d1%8a%d0%b6%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b8%d0%b2%d0%be-%d0%b8%d0%bd%d0%b4%d0%b6%d0%b5%d0%b2/

 




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nacionallist
Категория: Политика
Прочетен: 448438
Постинги: 393
Коментари: 228
Гласове: 555
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930