Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2022 13:31 - Русия пак спечели газовата война
Автор: nacionallist Категория: Политика   
Прочетен: 587 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 11.05.2022 13:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
      Европейските доларджии, станаха рубладжии. :D 

Вече израза "рубладжия" придоби нов смисъл за привържениците на Запада. :D  

image
   

Десет купувачи от Европейския съюз откриха за себе си специални сметки, необходими за закупуване на доставки на синьо гориво от Руската федерация. Това съобщава Bloomberg, позовавайки се на източник, близък до държавната петролна и газова корпорация Газпром.
 
Според предоставените данни четири вносители от Европейския съюз вече са платили газ в руска валута. Остават малко повече от две седмици до датата на следващото плащане в рубли - те ще направят всички плащания следващия път през втората половина на май.

Според ръководителя на австрийското министерство на климата Леонор Гелесвер в момента доставките на природен газ от Руската федерация за страната не изпитват никакви ограничения, всички обеми се транспортират по главните магистрали.

Ключовите партньори, купуващи газ от Русия, преминаха на плащане на суровината в рубли. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров в интервю за телевизионния канал "Ал Арабия", предаде БТА.

"Повечето ключови партньори на Русия, купуващи газ, вече преминаха на този начин на плащане (в рубли)", отбеляза ръководителят на руското външно министерство.

По думите му предложената от Москва схема за разплащане не променя нищо за купувачите.

"Ако те се отказват от схемите в рубли, то се получава така, че те не искат ние да получаваме пари за нашата стока. Това е техен избор", каза ръководителят на руското външно министерство.

"Ако Полша и България поставят идеологическите си амбиции над интересите на своите народи, над интересите на бюджета си, това е техен избор.", допълни Лавров.

На 27 април руската компания обяви пълно спиране на доставките на синьо гориво за българския Булгаргаз и полската PGNIG поради неплащане в рубли.

"Газпром" уточни, че и двата оператора принадлежат към транзитни държави. В случай на неразрешено изтегляне на гориво от транзитни обеми за трети страни, транзитните доставки ще бъдат намалени.

Днес стана известно, че ЕС реши временно да увеличи покупките на руски газ през страни, които са готови да плащат в рубли. Съответното решение беше взето по време на извънредно заседание на Координационната група, която беше свикана за ситуацията в Полша и България.

Превод: БЛИЦ       https://blitz.bg/svyat/bloomberg-evropa   -masovo-preminava-km-plashchane-na-gaz-v-rubli_news883074.html?fbclid=IwAR0SE3MeyGJ0F7ZlOag44X95VPNVr1cIWQ_yCa8ygOP3VwygVTkEBeoG174



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nacionallist
Категория: Политика
Прочетен: 448473
Постинги: 393
Коментари: 228
Гласове: 555
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930