Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2022 18:38 - Какво казва военният министър на украйна
Автор: nacionallist Категория: Политика   
Прочетен: 1509 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 /Поглед.инфо/

Украинските политици не спират да изненадват. Михаил Подоляк, старши съветник на президента на Украйна, призна в интервю за Би-Би-Си на 9 юни, че украинските военни жертви вече са до 200 души на ден. Миналата седмица, припомняме, Зеленски заяви, че във ВСУ загиват около 100 войници на ден (+500 ранени).

Украинските анонимни говорещи истини мрачно се присмиват: „Чакаме нови рекорди“ и предполагат, че екипът на Зеленски подготвя населението за предаването на територии.

„В кулоарите на президентската канцелария се появиха слухове, че медийни технолози са започнали да изработват тези за властта, която ще трябва да подготви украинците за загубата на територии, контролирани от Руската федерация”, приблизително в този дух говорят във “Фейсбук” последователите на бившия президент Петро Порошенко..

Изглежда, че „шоколадовият“ възнамерява да се върне в Президентството, осъзнавайки, че след поражението на ВСУ Западът ще премахне глупака Зеленски и ще постави на негово място доказания и контролиран Петьо. Въпреки че това е малко по-различна история, тя е много показателна в светлината на започналото търсене на пораженци..

Жълто-сините усещат, че глупостите на техния президент няма да доведат страната до нищо добро. На клоуна със сигурност ще му напомнят Истанбулския протокол, когато можеше да се запази страната в границите ѝ на 24 февруари. Все пак би признал Крим и Донбас, но там живеят само украинци. И сега Зеленски профука поне една трета от страната, както драскат местните любители на истината по страниците си във “Фейсбук”.

И според Шарий, популярен блогър, Владимир Александрович е омръзнал вече на всички. Зеленски вече не се слуша, докато стои пред парламентите и дори не се показва на западните зомбита. Фактът, че вестник “Таймс” го нарече най-влиятелният политик в света, не предизвиква нищо друго освен смях сред масите. Е, как така е „велик“, ако единствено може да моли оръжие. Държи се като просяк: "Дай, дай, дай!"

Подобни нападки са лош сигнал за Зеленски, който изобщо не разбира как работи световната политика. Не само американските и британските медии започнаха да пишат, че положението на ВСУ е лошо.

По-конкретно, “Ню Йорк Таймс” публикува снимка на американска гаубица, унищожена близо до Лисичанск, предоставяйки снимката с информация, която не е много добра за екипа на Зеленски: „Гаубицата M777 загуби артилерийски дуел, беше взривена на няколко почернели, овъглени парчета.” Един вид, „дадоха ви отлично оръжие, но вие го съсипахте и също така опозорихте американската отбранителна индустрия“.

Джулиан Бърнс, експерт по национална сигурност и сътрудник на “Ню Йорк Таймс” говори за тънко скритото раздразнение сред покровителите от отчетността на режима в Киев. Няколко високопоставени служители на американското разузнаване веднага обявиха манипулирането на данните от екипа на Зеленски, който заблуждава САЩ относно „успехите” на ВСУ по фронтовете. Янките всъщност пишат в прав текст, че глупостите от Киев ще струват много повече териториални и човешки загуби от реалната картина.

А британският “Индепендънт” е дори по-рязък: „За първи път от началото на конфликта се чу загриженост за масово дезертьорство във ВСУ. В доклада, който изданието прочете, се казва, че влошаващата се ситуация в Донбас има сериозен деморализиращ ефект върху украинските сили, случаите на дезертьорство се увеличават с всяка изминала седмица”.

Дори Институтът за изследване на войната , който недвусмислено стои на позициите на жълто-сините, отчете спад в морала на украинските военни. Ако извадите празните приказки на Института за предполагаемата руска пропаганда, която е промила мозъците на защитниците на независимостта, тогава се начертава картина, подобна на Нацистка Германия през 1945 г. Гестапо, тоест СБУ, все още огъва украинския Генерален щаб под самоубийствените политически решения на Райхсканцелерията, тоест Президентството, а Вермахтът, извинете ме, Въоръжените сили на Украйна едва се държат.

Зеленски, очевидно е получил предупреждение от Байдън и вече не говори за контранастъпление и така наречената деокупация. Напротив, сега изведнъж предупреждава за предстоящи удари срещу ВСУ.

Според него „ако има пробив в Донбас, ще ни бъде много трудно. Къде може да отиде врагът след това? Ако той отиде към юга от нашата държава, тогава ще има постоянни ракетни удари по центъра на Украйна, по всички наши стратегически предприятия”. С една дума, и Киев очаква съдбата на Мариупол.

Синьо-жълтите канали в “Телеграм” обясняват подобни откровения на Зеленски със сблъсъка на Белия дом с Банковая, което не се съобщава публично. На янките не им харесва, че "туземците" мамят супермените. „Украйна мълчи за реалната ситуация на фронта и не предоставя на САЩ надеждна информация, за да не загуби доставките на оръжие“, пише “Ню Йорк Таймс” - фактически органът на Демократическата партия.

“Вашингтон Пост”, републиканската информационна платформа, също разгледа екипа на Зеленски. На янките им трябват обективни показатели за ефективност, а не глупости (лъжи в движение) от "сектата на свидетелите на Чернобаевка".

“Вашингтон” дори изпрати свой журналист в град Днепър (бившия Днепропетровск, това име се очаква да се върне след освобождението на руския град), за да научи от военния свещеник Дмитрий Поворотни за нови гробове на украински войници. Той съобщи за повече от седемстотин погребения на украински войници, загинали в безсмислени битки. А колко е останало на бойното поле - страшно е дори да си представим.

В същото време Арестович, медийният мениджър на екипа на Зеленски, в последното си интервю с щастлива усмивка прехвърли цялата вина за поражението на ВСУ върху западните партньори. Според него „Херсон и Мариупол са предадени не от украинските войски и още повече не от киевските власти, а от Белия дом и янките“. Например, прехвърлянето на оръжия отнема твърде много време, сиреч не са виновни.

„Къде са оръжията?“ пита Арестович в украинската блогосфера. Но и той получи отговор от местните: „Къде са нашите собствени производствени мощности, Алексей? Къде е прехвърлянето им в съседни държави? Или целият план на президентската канцелария е просия от НАТО?”

Е, добре, майната му на Арестович. Негова работа е да говори. Но Резников, ръководителят на Министерството на отбраната на Украйна, образно казано, се изплю в ръката на Запада, който дава оръжие на ВСУ. В изказването си на 9 юни той каза следното: „Вече получихме, закупихме на пазара, произведохме и прехвърлихме на ВСУ значително количество оръжия. Тези обеми биха били достатъчни за победоносна отбранителна операция срещу всяка армия в Европа. Но не срещу Русия”.

Видите ли, ВСУ лесно биха победили всички в Европа, включително Бундесвера, въоръжените сили на Френската република и, разбира се, войските на Великобритания. И сега в Украйна си блъскат главите, какво е искал да каже началникът на отбраната на страната: „Нима наистина третата армия на света е на Украйна, или подготвя почвата за предаване на територии?"

Превод: В. Сергеев




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nacionallist
Категория: Политика
Прочетен: 448170
Постинги: 393
Коментари: 228
Гласове: 555
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930