Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2022 12:22 - Любопитно четиво за разни отпадъчни укрофили и деградирали американофили в Блог.бг :)
Автор: nacionallist Категория: Политика   
Прочетен: 4677 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Къде в близките дни ще удари руската армия?   image  

/Поглед.инфо/ Сергей Шойгу инструктира групировките на руските войски в Украйна да засилят настъпателната си активност. Изглежда, че след превземането на Лисичанск и освобождаването на територията на ЛНР войските ще се изправят пред ново мащабно настъпление. В каква посока ще се проведе?

През последните три дни министърът на отбраната Сергей Шойгу инспектира и трите групи руски войски - "Юг", "Център" и "Изток", участващи в специална операция в Украйна. За проверките на "Юг" и "Център" стана известно в събота, официалният канал “Телеграм” на военното ведомство съобщи за посещението на министъра в "Изток" в понеделник.

В първия случай Шойгу "даде необходимите указания за по-нататъшно засилване на действията на групировките във всички оперативни направления". Войските получиха задачата да премахнат способността на ВСУ да нанасят масирани и артилерийски удари по гражданската инфраструктура на Донбас „и други региони“. На командващия "Изток" генерал-лейтенант Рустам Мурадов е възложено приоритетно да се поразяват далекобойните ракети и артилерия на противника с високопрецизно оръжие.

Трябва да се отбележи, че в неделя вечерта губернаторът на граничната Курска област Роман Старовойт информира населението: „Нашите военни започнаха да изпълняват бойни мисии в рамките на специалната военна операция на границата на Глушковски район със Сумска област . Затова тук се чуват изстрели. Моля гражданите да запазят спокойствие.” Именно в Глушковски район на Курска област се намира село Тьоткино, което многократно е атакувано от украинска страна, включително от началото на юли. Последният минометен обстрел на това населено място е регистриран в събота. След това губернаторът Старовойт информира жителите за дейността на руските военни на прилежащата украинска територия.

Малко след съобщенията за инспекционните посещения на Шойгу във войсковите групировки в зоната на СВО, изявление направи официалният представител на Народната милиция на ДНР Едуард Басурин. „Освобождаването на териториите на Донбас ще приключи тази година изцяло“, каза полковник Басурин. В подкрепа на тезата си той спомена настъплението на съюзниците в района на Авдеевка - групировката на въоръжените сили на Украйна, която се е окопала тук, е взета в полукръг („Авдеевската вратовръзка”). Освен това, в същото време, в понеделник, силите за сигурност на ЛНР съобщиха за оперативен контрол над Северск, град на 30 километра западно от Лисичанск, преди това освободен от съюзническите сили.

Един от маршрутите, водещи от Северск, отива към Артьомовск (Бахмут), държан от ВСУ, важен транспортен възел в северната част на Донбас. Вторият път от Северск води към Славяно-Краматорската агломерация, където очаквано е съсредоточена най-боеспособната част от донбаската групировка на противника. Град Соледар, разположен между Северск и Артьомовск-Бахмут, може да бъде превзет в рамките на следващите няколко дни, каза Виталий Кисельов, помощник-началник на МВР на ЛНР.

Руският военен експерт Александър Артамонов смята, че активирането на специалната военна операция няма да се ограничи само в Донбас. „В близко бъдеще трябва да очакваме активизиране на нашата дейност в района на Харков“, прогнозира той. Задачата на руските войски е да премахнат заплахата от "прилитащо" в Белгородска, Курска, Брянска области, подчерта източникът. „Общо настъпление по целия фронт отблъсква границата на зоната на конфликта от територията на Руската федерация“, каза Артамонов.

Освен действия в Харковско направление и евентуално разполагане в други гранични райони на север, следва да се очаква активиране на операцията в Донбас. Що се отнася до фронтовата линия в ДНР, Артамонов посочи съобщенията за активни бойни действия в района на Авдеевка. „Сега доставките на Авдеевската група вече са прекратени и тя е изведена в полуобкръжение - това все още не е обкръжение, а кръгово флангово покритие“, обясни военният експерт.

Според експертите неутрализирането на ВСУ, които контролират индустриалната зона на Авдеевка (това всъщност е предградие на Донецк, на 13 километра от столицата на ДНР), означава ако не спиране, то рязко намаляване в броя на "прилитащото" в Донецк. Александър Перенджиев, член на експертния съвет на организацията "Офицери на Русия", смята, че на този етап приоритет ще бъде обезопасяването на линията Северск-Соледар. Въпреки че, добавя събеседникът, има мнение, че сега е необходимо да се развие настъпление срещу Славяно-Краматорската агломерация.

„В ход е подготовка за масирана атака на отбранителната линия Славянск-Краматорск, която през последните години беше внимателно подготвена за защита като резервен вариант, в случай че украинските войски трябва да се оттеглят на резервни позиции“, каза Артамонов. Той припомни, че именно в Краматорск ВСУ контролира цялата операция в Донбас.

„В същото време бих се придържал към малко по-различен сценарий - движение от посока Изюм към гара Лозовая (южно от Харковска област) и нейното освобождаване. Това от своя страна би ограничило системата за снабдяване на групировката на ВСУ, която се намира в ДНР. По-нататък е възможно развитието на настъпление срещу Павлоград, смята Перенджиев. “Всичко това трябва да създаде добри условия за обкръжаване на противника, а след това напълно да ни позволим да напреднем от Донбас дълбоко в Украйна. Е, Славянск и Краматорск не могат да бъдат превзети челно, както се казва, защото там ни „чакат“. Със сигурност украинските бойци са създали редица укрепления, които ще ни създадат много проблеми”, допълва експертът.

„Ще има настъпление по целия фронт. По-конкретно настъплението ще бъде в южно направление - по линията Николаев-Одеса, в централно направление - Славянск, Краматорск и по-нататък Днепропетровск, а на север - Харков, Суми, Чернигов ”, каза военният експерт Константин Сивков. Според него скоростта и интензивността на настъпателните операции ще бъдат по-високи, отколкото на предишните етапи на СВО.

Според Артамонов сега можем да очакваме развитие на настъпателни операции, предимно на юг. „В Херсонска област беше възможно да се осуети опит за контранастъпление на ВСУ от Николаевска област, като в същото време се подготвя развитието на настъпателна инициатива срещу Николаев“, отбеляза военният експерт. Артамонов очаква, че на хиляда-километрова дъга могат да започнат активни действия. „Трудно е да се определи кое е по-важно, тъй като всички посочени точки и обекти: Харков, Краматорск, район Авдеевка-Пески, Николаев, Херсон са от основно значение“, каза източникът.

Превод: В. Сергеев




Гласувай:
8


Вълнообразно


1. kvg55 - nacionallist,
20.07.2022 22:12
Ехе, скоро ще има масово контранастъпление по всички фронтове на укрите.
цитирай
2. morskipesni - Так держатъ!
21.07.2022 10:43
"Даже злые УРКИ, все боялись Мурки".
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nacionallist
Категория: Политика
Прочетен: 448682
Постинги: 393
Коментари: 228
Гласове: 555
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930