Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2022 08:54 - Деградацията на Европа и възхода на Русия в света
Автор: nacionallist Категория: Политика   
Прочетен: 2383 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 /Поглед.инфо/

image
Унгарският премиер Виктор Орбан , говорейки в летния университет и студентския лагер Bбlvбnyos , най-големият младежки интелектуален семинар в Карпатския басейн, обвини Запада, че атакува традиционните ценности и провокира нови кръвопролития в Украйна.

Премиерът очерта своето разбиране за традиционните ценности: „В духовен смисъл Западът си проправя път към Централна Европа... и се бори с нея, за да я оприличи на себе си... У нас бащата е мъжът, майката е жена . "

Той посочи, че след 2014 г. Европа, не без съдействието на САЩ, изгуби контрол над световните процеси: „Положението ни в Европа е двойно по-тежко. Причината е, че Вашингтон се държи така. Никой не повдигна и вежда, когато Америка увеличи производството на петрол чрез хидравлично разбиване, въпреки че Америка не криеше, че ще използва петрола като политически инструмент... Европа престана да бъде глобален политически играч, защото не може да поддържа мира дори у дома“.

Орбан отхвърли възможността Унгария да окаже военна помощ на режима на Зеленски и призова ЕС да застане не на страната на Русия или Украйна, а между тях. Колкото повече модерни оръжия се доставят на Украйна, толкова по-дълго ще продължи войната, подчерта той.

В резултат на това Москва не иска да говори с Централна Европа, тя говори с тези, които влияят на политиката на Киев. Орбан описа позицията на Европа на световната сцена като седене в кола с четири пробити гуми.

Провеждайки активна диаспорна политика, Будапеща е недоволна от мобилизирането на закарпатските унгарци за участие във войната. Известно е за смъртта на 86 украински унгарци, след като се преброят всички загуби на въоръжените сили на Украйна, тази цифра може да се увеличи.

Орбан призова да се мисли за мир, укрепване на енергийната сигурност на Унгария и единството на всички унгарци от Карпатския басейн пред духовните заплахи.

„Ако не се вразумим, ще ни „откраднат“ Карпатския басейн“, обобщи премиерът.

 

 



Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nacionallist
Категория: Политика
Прочетен: 448925
Постинги: 393
Коментари: 228
Гласове: 555
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930