Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.05.2023 08:01 - © Скица на портрет на Кирил Буданов
Автор: kvg55 Категория: Забавление   
Прочетен: 1476 Коментари: 10 Гласове:
9

Последна промяна: 14.05.2023 08:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
14.05.2023г.

     В "По света и у нас" от 20:00 часа на 14.05.2022 година беше съобщена следната новина : "Украйна изглежда е спечелила битката за Харков. Кметът Игор Терехов съобщи, че украинските сили са изтласкали врагът далеч от втория по големина град в Украйна … Преди това американски анализатори обявиха, че Украйна вероятно е победила в боевете за Харков. Институтът за изследване на войната във Вашингтон, известен като Вашингтонския дрешник,  твърди, че Русия е била възпрепятствана да обгради втория град на Украйна и вече се е отказала от опитите да го направи … .
image

Кметът на Харков Игор Терехов продължава да говори на руски, въпреки глобата

Ръководителят на украинското [военно] разузнаване Кирило Буданов смята, че през август във войната ще настъпи обрат и Русия ще бъде победена до края на годината", съобщиха още новинарите от БНТ–то в същата емисия.
На пресконференция след неформална среща на министрите на външните работи на страните  членки на Алианса в Берлин на 15.05. заместник–генералният секретар Мирча Джоана
image
каза : "Бруталната инвазия на Русия губи скорост и благодарение на значителната подкрепа на съюзниците и партньорите в милиарди долари – военна, финансова и хуманитарна подкрепа, ние знаем, че благодарение на смелостта на украинския народ и армията и с наша помощ, можем да спечелим тази война".

Трябва да се отбележи, че Въоръжените сили на Руската федерация никога не са атакували сериозно Харков, дори в началото на СВО. Но не това е важно в случая.
Генерал Кирил Буданов е "краля на хайпа" (hype) в министерството на войната на Украйна, което предполага, че в цитираното му по–горе изказване е имал предвид края на 2022 година.
Буданов работеше в Службата за външно разузнаване (СВР) на Украйна, когато през лятото на 2020 година оглави Главното разузнавателно управление (ГРУ) на армията, изтласквайки креатурата на Порошенко генерал Васил Бурба. След това беше заявено, че "95–ти квартал" вече контролира и военното разузнаване. Сега някой казва, че Буданов е повече "човек на Зеленски", отколкото "човек на Ермак", въпреки че мнозина са повече от сигурни, че той е човек на Държавния департамент.

Назначението му не разруши създадените около Зеленски стереотипи. От известно време ръководителят на украинското разузнаване се превърна почти в "краля на рекламата", успявайки в тази област не по–лошо от Льоша Арестович и Миша Подоляк.
Звездата на Буданов избухна в края на миналата година. Когато Русия трябваше да е вече победена, офицерът от украинското разузнаване даде на западните медии дузина PR интервюта. В почти всяко интервю имаше "ярко" изявление или обещание. Буданов гарантира редовни атаки срещу Русия (това е от интервюто му за поляците); похвали се, че е разбрал датата на началото на СВО и по този начин е спасил самолетите на Въоръжените сили на Украйна; че след 24 февруари в ГРУ не е имало предатели; че въоръжените сили на Украйна за 24 часа изстрелват арсенал, равен на месечното производство на боеприпаси в няколко европейски страни; че въоръжените сили на Украйна ще окупират Крим до лятото на 2024–та.
В интервю на Буданов блеснаха изявления за привършване ракетите на Русия, че тя ще започне нова мобилизация на 5–ти януари, че няма производство на самолети за стратегическата авиация на Въоръжените сили на Руската федерация … .
image

Генерал–майор Кирил Буданов като пропагандатора подполковник Алексей Арестович според Аналитический портал "Фонд стратегической культуры

Общувайки си с BBC, Буданов, за да не изглежда като празноглав патриот, отбеляза, че през декември 2022 година (когато Русия трябваше да е вече победена) войната е стигнала до задънена улица : "Не можем да ги победим във всички посоки изчерпателно. И те също".
И направи заключението, че оживлението на фронта ще дойде с доставката на нови оръжия.
Фактът, че информационната реклама на Буданов е започнала, стана ясен, когато медиите започнаха да цитират думите на 37–годишния генерал, че той "живее като всички останали" : ходи по магазини, ресторанти и други места без охрана; обърна скандала в своя полза, когато медиите показаха, че шефът на ГРУ живее във вила близо до Киев, заедно с бившия заместник–началник на МВР Александър Гогилашвили, който има паспорт на гражданин на Руската федерация (този факт беше умело премълчан).
През декември Буданов, следвайки модата, отиде на посещение в Бахмут, където блесна пред камерите в пълно снаряжение, уж на 600 метра от позициите на "Вагнер"–овци. През януари The Washington Post писа, че ФСБ е организирала … десет (!) опита за убийство на Буданов.
image

Ръководителят на ГРУ на PR пътуване до Бахмут 

След като Буданов "осветли" кабинета си с картата на "разчленената Русия", която по–късно започнаха да прехвърлят на билбордове в Киев, в Украйна започнаха да се шегуват : "Кирюша криво косплейва (се прави, преструва се) Жирик (Жириновски), въпреки че е далеч от него".
На 4 януари, в деня на 37–ия си рожден ден, Буданов отново "блесна с разделянето на Русия", разрязвайки пред журналисти с уж "рядък есесовски кинжал" подарена му торта под формата на картата на Руската Федерация.
Той разцепи всички ъгли за "смъртоносната болест на Путин", за планините от трупове на руски войници, лежащи в Бахмут : "Стотици трупове просто гният в открито поле, на места са струпани върху други тела, като импровизирани стени, и когато руските войски използват това поле, те използват тези тела за прикритие, като щит … Всъщност има полета с мъртви тела" 
image

Кирил се превъплъти и във Ванга, като каза, че 2022–ра ще е една от най–добрите години в историята на Украйна, а 2023–та ще бъде годината на победата през пролетта или лятото.
Буданов не се различава много от телевизионния хипстърски антураж на Зеленски. Във всеки случай той прие правилата на играта на този отбор, без да е истински играч. Той е титулуван изпълнител, макар и не без способности.
И трябва да помним : отделът на Буданов участва в организирането и извършването на сериозни терористични актове на руска земя, макар и по указание на западните господари.
И още нещо : Буданов не е военен. ГРУ с него в състава на Въоръжените сили на Украйна е нещо като апендикс – хем в системата, хем и извън нея. Буданов няма авторитет в армията.
image

Шефът на украинското разузнаване предсказа войната на Русия. Той казва, че Крим ще бъде превзет, съобщава The Washington Post. Ама коя година? 

В интервю за Yahoo News на 6–ти май Буданов казал : "Не продължавайте тази тема (за убийството на Дария Дугина). Всичко, което ще коментирам е, че ние убиваме руснаци и ще продължим да убиваме руснаци навсякъде по света до пълната победа на Украйна".
На 21 април, само няколко дни преди Yahoo News да се изправи срещу най–разпознаваемия шпионин в Украйна, Лефортовският районен съд на Москва арестува Буданов задочно. Той е обвинен в създаване на "терористична общност", "незаконно придобиване на оръжия от група лица" и "незаконно придобиване на взривни устройства от група лица", съобщава изданието.
"Към днешна дата Русия няма военен, икономически или политически потенциал, за да създаде нов опит за сериозна офанзива където и да е в Украйна. Освен това, тя е напълно способна да води сериозни отбранителни операции и това е проблемът, с който предстои да се сблъскаме", пророкувал още Кирето преди все още чаканото контранастъпление на Украйна.
image

"Ще продължим да убиваме руснаци", зарича се шефът на украинското военно разузнаване

https://bnt.bg/news/po-sveta-i-u-nas-2000-chasa-14-mai-2022-g-306144news.html
https://news.bg/int-politics/kmetat-na-harkov-prodalzhava-da-govori-na-ruski-vapreki-globata.html
https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_195266.htm
https://www.fondsk.ru/news/2023/02/07/nabrosok-portreta-kirilla-budanova-58427.html
https://news.yahoo.com/we-will-keep-killing-russians-ukraines-military-intelligence-chief-vows-232156674.html




Гласувай:
9


Вълнообразно


1. nedovolen - Както е известно, Русия обяви сп...
14.05.2023 08:12
Както е известно, Русия обяви специална операция. Ако бе обявила война, до сега да бе прегазила доста от колхоза.
Военните коментатори, разузнаватори и анализатори могат да коментират война. На операцията гледат като чудо в перях.
:)))
цитирай
2. marana69 - аве, иване дунДев, остави сега, Российката../ и ни дай обяснение, защо пишеш Оклултни Вещерски пости, в сайта??
14.05.2023 08:52
nedovolen написа:

Както е известно, Русия обяви специална операция. Ако бе обявила война, до сега да бе прегазила доста от колхоза.
Военните коментатори, разузнаватори и анализатори могат да коментират война.
На операцията гледат като чудо в перях.
:)))

цитирай
3. nedovolen - К2
14.05.2023 11:11
Аве, мара ли си, какво си, ясна си.
Постоянно ме бъркаш с твоя "иване Дундев".
С тебе няма за какво да си говоря.
:)))
цитирай
4. kvg55 - До 1. nedovolen
14.05.2023 11:17
А бе, като ги слушаш телевизионните бърборковци, нямало разлика.
цитирай
5. kvg55 - До 2. marana69
14.05.2023 11:20
Маро, ти съвсем взе да се изпускаш. Да ти дал обяснение. Защо няма да те оножда ли те интересува?
цитирай
6. kvg55 - До 3. nedovolen
14.05.2023 11:22
Тоя "иване Дундев" яко ще да е заседнал в гърлото й.
Защото го няма вече на друго място.
цитирай
7. mt46 - ...
14.05.2023 13:14
В БНТ би трябвало да се показват различни гледни позиции, да има стремеж към обективност... Така разбирам свободата на словото...
цитирай
8. kvg55 - До 7. mt46
14.05.2023 13:29
Много разбираш, ама не чак толкова, колкото разбират в БНТ–то.
цитирай
9. анонимен - Както е известно, Русия обяви сп...
14.05.2023 17:07
nedovolen написа:
Както е известно, Русия обяви специална операция. Ако бе обявила война, до сега да бе прегазила доста от колхоза.
Военните коментатори, разузнаватори и анализатори могат да коментират война. На операцията гледат като чудо в перях.
:)))

Тато не дрънкай рано ,рано простотии а сподели откровенията си относно универсалният ти онанизъм вече двадесет и пет години ежедневна практика....
цитирай
10. kvg55 - До 9. nedovolen3
14.05.2023 21:37
Ех, ти рожба на пиянска чекия. Не си знаеш родителите. Припознал си се.
цитирай
11. kvg55 - Благодарности!
20.05.2023 11:13
Благодаря на всички коментирали!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kvg55
Категория: Забавление
Прочетен: 5759783
Постинги: 2809
Коментари: 25806
Гласове: 34183
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031