Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2011 12:57 - ЖЕНАТА НЕ Е МЪЖ!
Автор: nacionallist Категория: Политика   
Прочетен: 243 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 06.06.2011 12:57


ЖЕНАТА НЕ Е МЪЖ! Автор: ivofranz
копирано от тук: http://ivofranz.blog.bg/drugi/2011/06/05/jenata-ne-e-myj.760258
 

В СВЕТАТА ПРАВОСЛАВНА ВЯРА И ЦЪРКВА НЯМА понятие «ЕМАНЦИПАЦИЯ»!  НЯМА РАВНОПОСТАВЕНОСТ, а обратното! Има БОЖЕСТВЕНА ЙЕРАРХИЯ! Строго и безусловно ЧИНОНАЧАЛИЕ! Което определя мястото, както на Господа нашия Иисуса Христа и на Неговата Пресвета Майка и Владичица наша, така и на всички Негови ангели и светии в Небесната Тържествуваща Църква и свят и на всички човеци в Земната Воюваща Църква и свят.

Затова е и отвека категорично определено кой, и на кого е глава, в света на човеците:

"Искам да знаете още, че глава на всеки мъж е Христос, а на жената глава е мъжът, на Христа пък глава е Бог."  (1 Кор.11:3)

Както и от века е ясно жената, от Кого е създадена, с чия кост и плът, как, защо и на кого трябва да е помощник и „подпорка”:

"И рече Господ Бог: не е добро за човека да бъде сам, да му сътворим помощник, нему подобен.... И даде Господ Бог на човека дълбок сън и когато заспа той, взе едно от ребрата му и запълни онова място с плът. И създаде Господ Бог от реброто, взето от човека, жена, и я заведе при човека. И рече човекът: ето, това е кост от костите ми и плът от плътта ми, тя ще се нарича жена, защото е взета от мъжа (си). (Бит.2:18-23)... Ти сътвори Адама и даде му Ева за помощница, жена му - за подпорка." (Тов.8:6)

Но ето, че покрай понятието „религия” и „толерантност”, и идеологията „религиозна толерантност”, и използвайки напълно Западната протестантска и католическа методология на преподаване и веровъведение, както и европейските модели на „еманципация”, „мулти-култи” и „уни-секс”, преподавателите, „духовниците” и ръководителите на няколкото т.нар. „богословски” факултети в България, както и болшинството от свещенослужителите в Православните Храмове и Манастири упорито се правят, че не знаят какво е мястото на жената в Православната Църква и в Изповеданието на Вярата! От това идва и нейното много лесно изкушение от лукавия, защото е по-слаба по плът и душа от мъжа. Както и нейното последващо демонично преобръщане надолу с „главата” й по отношение на Богопознанието и респективно на Богословието, но най-вече по отношение на Богослужението, Вероучението и Изповеданието на Светата Православна Вяра. Затова тя – жената, от Божествено предопределен „помощник” и „подпорка” на мъжа, от любяща майка, съпруга и огнище на семейството и дома, от образ и подобие на Пресветата Божия Майка, от ПРАВОСЛАВНА ХРИСТИЯНКА в днешния „еманципиран” и „религиозно толерантен” ден се превръща в абсолютна ПРОТЕСТАНТКА! Става едва ли не „образовател”, „учител”, „въцърковител” и „духовен наставник” на своята „глава” – мъжът, в Духа и изповеданието на Светата Православна Вяра.

И понеже именно мъжът допуска всичко това поради своята ДУХОВНА ЛЕННОСТ И МАЛОДУШИЕ, затова и жената, от една страна, е лесно изкушена от лукавия, чрез гордостта да господарува над мъжа. А от друга страна, чисто душевно, психологически-компенсаторно, рефлекторно, се опитва да приеме ролята на мъж и да носи отговорността му. Най-вече, защото мъжът сам се оттегля от нея. И още повече, той сам се отказва да изисква от жената да изпълни своята Богоотредена роля, и я оставя отново и отново да се изкуши от лукавия. Да потъне духовно, па и той заедно с нея. Ето затова и само затова, в днешния „толерантен” и "еманципиран" ден, жената се прави на „мъж”. Заради малодушието и немъжествеността на самия мъж!

И така, жената, като нарушава Божествената духовна йерархия, като реже своята „глава” и сяда върху нея, става точно като „кокошка без глава”. Започва да „хвърчи” духовно във всички посоки на изкушението. Започва да се опитва да играе роля, която е напълно несъвместима с нейната телесност и душевност. Роля, която не е по възможностите и духовните й сили и призванност. Роля, която е напълно обратна на нейната Божествено определена същност и мисия в земния човешки живот. Роля, която е обратна на Волята и на Закона Божий. Роля, която, най-накрая е пагубна, както за жената, така и за мъжа. Но най-вече за истинното изповедание на Светата Православна Вяра. Все обстоятелства, които в събран вид се съдържат в категоричната заповед на Първовърховния ни апостол:

"Жените ви в църквите да мълчат: тям не е позволено да говорят, а да се подчиняват, както казва и законът. Ако пък искат да научат нещо, нека питат мъжете си вкъщи, понеже е срамотно жена да говори в църква."   (1 Кор.14:34-35)

Както и в последващата, която еднозначно изказва всичко описано по-горе, в пълнота. По единствено Боговдъхновения, най-верен и безпрекословен начин, който няма защо да бъде тълкуван. Защото тълкуванието, в този случай, ще означава само едно – нежелание за изпълнение. Което е и страшната истина на днешния ден, а именно:

"Искам да знаете още, че глава на всеки мъж е Христос, а на жената глава е мъжът, на Христа пък глава е Бог. Всеки мъж, който се моли или пророкува с покрита глава, засрамя главата си и всяка жена, която се моли или пророкува гологлава, засрамя главата си, защото все едно е, като да е обръсната; ако жена не иска да се покрива, нека се стриже, ако пък е срамотно за жена да се стриже или бръсне, нека се покрива. И тъй, мъжът не бива да си покрива главата, защото е образ и слава Божия, а жената е слава на мъжа. Защото не мъжът е от жената, а жената е от мъжа и не мъжът е създаден за жената, а жената за мъжа. Затова жената трябва да има на главата си знак на мъжова власт над нея - заради Ангелите."         (1 Кор.11:3-10)

Затова като църковнослужител на Българската Православна Църква, имащ подстрижение по Светогорския чин на Светата Зографска обител, имам не само правото, но и задължението да изповядам:

Пагубно и срамно за Светата Православна Вяра е това Нейно протестантско, „еманципирано” и женско разпространение и жено-поклонение! Пагубно и срамно е жени да се кичат с духовно-служителското звание "богослов"! Пагубно и срамно е жени да бъдат "подстригвани" и "наемани" като "църковнослужителки" в Светата Православна Църква и ДА ОСКВЕРНЯВАТ СВЕТИЯ ОЛТАР С ВЛИЗАНЕТО СИ И ШАТРЕНЕТО СИ В НЕГО! Пагубно и срамно е  жени да бъдат допускани в ролите на "четци", "певци" и "проповеднички" в Храмовете Божии! Пагубно и срамно е жени да се правят на "духовни наставници" и "въцърковители" на мъжете и децата! Пагубно и срамно е несмирението на жените и опитът им за господаруване над мъжете в Храма Божий, в семейството и в светския живот! Пагубно и срамно е жените да се борят за първенство и да загърбват, избутват и предреждат мъжете в Храма! Пагубно и срамно е жените да приказват и да не са смирени, да ходят голи и намазани с гримове и червила в Храма и да носят панталони и да НЕ покриват главите си в Храма Божий все едно са мъже!

ПАГУБНО И СРАМНО Е ЖЕНСКОТО НЕСМИРЕНИЕ И ЛУКАВСТВО, КАКТО И МЪЖКОТО МАЛОДУШИЕ И НЕХАЙСТВО!

Пагубно е и превръщането на Светата ни Православна Вяра в масов „религиозен предмет” и в обект на „светските образователни дисциплини” от всеки и за всеки! Дори без оглед на това дали „обучителя” и „обучаемия” са Православни Християни. Защото не може към Светата Православна Вяра да се подхожда „образователно”, популярно, «еманципирано» и „толерантно”. Точно както правят всички еретици. ЗА КОЕТО И СА ИЗПАДНАЛИ В ЕРЕС!  ЗАЩОТО СА ЗАБРАВИЛИ, ЧЕ СЛУЖИТЕЛЯТ БОЖИЙ Е САМО И ЕДИНСТВЕНО МЪЖЪТ! ЗАЩОТО ТОЙ Е ОБРАЗЪТ И СЛАВАТА БОЖИЯ, А ЖЕНАТА Е СЛАВА НА МЪЖА И ВСИЧКО ДРУГО Е ОТ ЛУКАВИЯ!

ИМЕННО ЗАТОВА ВИЛНЕЕ ДЕМОНИЧНИЯТ ИСЛЯМ И МЮСЮЛМАНИТЕ! ЗАЩОТО Е ИЗПИТАНИЕ, ДОПУСНАТО ОТ БОГА ЗА ЛЕЧЕНИЕ ИМЕННО НА ТАЗИ  НАША ПРОТЕСТАНТСКА БОЛЕСТ!

ЗАЩОТО ИМЕНО НАСТЪПЛЕНИЕТО И ПОВСЕМЕСТНОТО РАЗПРОСТРАНЕНИЕ НА ИСЛЯМА, С БЕЗГРАНИЧНОТО "РЕЛИГИОЗНО ТОЛЕРАНТНО" НАХАЛСТВО НА МЮСЮЛМАНИТЕ СА ЗНАК, ЗА НАШЕТО ПОВСЕМЕСТНО ОТСТЪПЛЕНИЕ ОТ СВЕТАТА НИ ПРАВОСЛАВНА ВЯРА И ОТ НЕЙНОТО ЧИСТО И ИСТИННО ИЗПОВЕДАНИЕ!

ЗАТОВА НЕ ДРУГ, А МАЙЧИЦАТА БОЖИЯ, ПРЕСВЕТАТА БОГОРОДИЦА И ВИНАГИ ДЕВА МАРИЯ, БЕЗКПРЕКОСЛОВНО ЩЕ ЗАБРАНИ НА ЖЕНИТЕ ДА СТЪПВАТ В НЕЙНАТА БЛАГОСЛОВЕНА ГРАДИНА "СВЕТА ГОРА"!  ЗА ДА НЕ ИЗКУШАВАТ ДОРИ С ПРИСЪСТВИЕТО СИ ДУХОВНИЯ ПОДВИГ НА МОНАШЕСТВУВАЩИТЕ МЪЖЕ, СЛУЖИТЕЛИ БОЖИИ! ЗАТОВА в  «СВЕТА ГОРА» ЖЕНА И ЖЕНСКО НЕ ТРЯБВА ДА СТЪПВАТ!... И затова "Светата Градина Майчина" ще потъне, преди да дойде антихриста, за да не бъде осквернена от тези, през чиято плът и душевност богоборецът най-лесно минава - жените!

ЧЕ В КАКВА ПЛЪТ СЕ ЯВИ БОГЪТ, ЖЕНОПОЛОННИЦИ? И ЗАЩО?...

Питали ли сте се изобщо някога за това? Вие, протестанстващите лицемерци и малодушковци, които се страхувате и от сенките на жените си? Вие, които продавате и Бога и душите си, само заради един посредствен, но осигурен без много напрежение редовен секс? Вие, митрополити, владици, свещенослужители, монашествуващи, църковнослужители, богослови и преподаватели, които си играете на Свещено Богослужение, Духовно Вероизповедание и Пастирско наставление?

Ами вземете да разбрете защо Богът Слово, Господът и Спасител наш Иисуса Христа се яви в мъжка плът в сътворения от Него свят! Където и мъже и жени Е сътворил! И които без разлика от пола си са едно в Него! В Христа! В Духа! В Отца! В Безсмъртието! Но НЕ СА «ЕМАНЦИПИРАНИ»! НЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ, РАВНИ И ЕДНАКВИ В СЛУЖБАТА СИ КЪМ НЕГО, В ЦЪРКВАТА И В ЖИВОТА СИ В ЗЕМНИЯ СВЯТ!

Вземете най-накря да разберете  това и то не от някой друг, а от ДЕЛАТА И ТЪЛКУВАНИЯТА НА СВЕТИТЕ ОТЦИ И ОТ ЖИВОТА НА СВЕТИТЕ ЖЕНИ НА СВЕТАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА! ВСИЧКИ, ОТ КОИТО, НАЙ-РЕВНОСТНО СА ПАЗЕЛИ БОГЪТ, ПОСЛЕ МЪЖА КАТО НЕГОВ СЛУЖИТЕЛ И НАКРАЯ ЖЕНАТА, КАТО ПОМОЩНИЦА НА МЪЖА В НЕГОВОТО БОГОСЛУЖЕНИЕ В ЦЪРКВАТА И СВЕТА! ТАКА, КАКТО ИЗИСКВАТ НЕ ПОХОТИТЕ И НРАВИТЕ ЧОВЕШКИ, А ЗАКОНА БОЖИЙ. КОЙТО Е ДАДЕН ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ, СПАСЕНИЕ И БЕЗСМЪРТИЕ  ЧОВЕШКО!  А НЕ ЗА "ПРОТЕСТ", ПРОМЯНА И ОСКВЕРНЕНИЕ ЧОВЕШКО!

Затова за такива богопредатели, вероотстъпници, човекослужители и женопоклонници, които само по име се зоват Православни Християни, и които само при полите на женурята са мъжествени, светият Първовърховен апостол Павел ще каже: «Затова между вас има много немощни и болни, а и умират доста.»  (1 Кор.11:30)

А аз, нещастникът, който повече от 20 години изстрадвам заедно с вас страхливите и малодушните, вашето безумие, ще се осмеля да добавя: и ще продължавате да боледувате и да измирате, и ще бъдете поробвани от другородци, и ще слугувате на друговерци, докато не се вразумите и не станете мъжествени в Духа, Богослужението и изповеданието на Вярата!

А ако не се вразумите, жените ще покорят волите ви, ще ви "ЕМАНЦИПИРАТ", и ще станете ПРОТЕСТАНТИ! И сатаната ще се възцари в сърцата ви, за да ви изтреби до крак!

Бог да ви е на помощ човеци, които оставяте жените да се правят на мъже!


Ивайло Франц
Православен Богослов

преработка от „ВЯРА, а не религия”

7 Неделя след Възкресение Христово (Пасха) - на св. отци от Първия Вселенски Събор,

5 май 2011 г. от Рождество Христово




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nacionallist
Категория: Политика
Прочетен: 449551
Постинги: 393
Коментари: 228
Гласове: 555
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930