Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.10.2011 09:42 - Турция и ДПС – заедно срещу България в кампанията за защита на циганите
Автор: nacionallist Категория: Политика   
Прочетен: 199 Коментари: 0 Гласове:
3



Турция и ДПС – заедно срещу България в кампанията за защита на циганите Altermedia

По нареждне на председателя на председателя на Меджлиса Кемал Кълъчдароглу, депутатите Мехмет Сиям Кесимоглу (Лозенград), Емре Кьопрюлю (Текирдаг) и Реджеп Калкан (Одрин) набързо стегнаха куфарите и вчера трябваше да са в Пловдив със задачата да проверят на място как българите тероризират онеправданите “сънародници от циганското малцинство”.

След като напълнят тефтерите си с достатъчно факти за упражнявания над мюсюлманите “геноцид”, неканените (а може би нарочно поканени от някого) “инспектори” трябва да предоставят своите впечатления, заключения и препоръки на така нар. “българско правителство”, което ще бъде задължено да вземе посочените от Анкара мерки преди предстоящото заседание на “смесеното правителство” и там да даде отчет за свършената работа в съответствие с исканията на анадолските османлии.

За гостите от Източните български покрайнини (турска Тракия) е подготвена програма за срещи в Народното събрание и няма да се изненадаме, ако бъдат приети от самата Цецка Цачева. Тя вероятно има спомен от срещата си с турския депутат от Анталия на ислямистката партия и временен председател на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) Мевлют Чавушоглу, който беше на официално посещение в България в края на м.г. Тогава натрапникът си позволи да иска обяснения за положението на “турското и другите малцинства” и как България изпълнявала своите ангажименти пред ПАСЕ по този въпрос. Чавушоглу забравил, че е представител на ПАСЕ и с повелителен и назидателен тон подчертал “значението за Турция на положението на турско – мюсюлманското малцинство като главно условие за развитието на двустранните отношения”.

На срещата си с правосъдния министър, сега кандидат за вицепрезидент на ПП ГЕРБ Маргарита Попова, Чавушоглу поставил въпроса за такива реформи в нашата съдебна система, които да спомогнат за “подобряване на положението с правата на “ТУРСКОТО, ЦИГАНСКОТО, МАКЕДОНСКОТО И ДРУГИТЕ МАЛЦИНСТВА”. Без да е ясно кой го е упълномощил, “проверяващият” обещал от името на ПАСЕ да помогне на България за приемане и налагане на “европейски стандарти” по отношение на “малцинствата в България”.

Резултатите от неговата “помощ” откриваме във вчерашната декларация, разпространена от Комисията по правните въпроси и човешките права към ПАСЕ в Страсбург и приета на есенната сесия на Общото събрание на ПАСЕ. По внушение на анадолския правозащитник в документа се изразява “дълбока загриженост за живота и спокойствието на българските роми, които са подложени през последните дни в цялата страна на прояви на расизъм, омраза и заплахи. Много роми и техните деца нямат сигурност за своя живот и своето имущество и изпитват страх.” Комисията призовава българските власти да направят всичко зависещо от тях, за да “предпазят беззащитното малцинство от агресивни действия и нападения”, да бъдат остро осъдени всички форми на антиромско поведение и да бъдат съдебно преследвани авторите на насилствените прояви. “Българските власти и специално държавните длъжностни лица трябва решително да осъдят и да се противопоставят на всички расистки изявления и да намерят решение за прекратяване на “езика на омразата. Борбата срещу корупцията и организираната престъпност трябва да продължи, независимо от етническия произход на нарушителите на закона.”

Почти по същото време враговете на българщината използваха годишната конференция на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ) по “човешкото измерение” (Варшава, 26 – 27 септември), за да изпратят лицето ХАЙРИ ЕМИН, известен в Турция и най – вече сред изселническите босове в Бурса, като “външен министър” на Главното мюфтийство. Изпълняващият длъжността “секретар по международните въпроси” и чест гост на антибългарските прояви в Турция Хайри Емин поставил на дневен ред проблемите на мюсюлманите в България. По време на сесията за основните и религиозните права и свободи представителят на Главното мюфтийство подчертал в изказването си, че основните трудности в живота на мюсюлманите в България продължават да са свързани с начина за регистрация на избраните ръководни органи на изповеданието, увеличаващия се брой на нападения на мюсюлмански храмове и на богомолци, предизвикани от етническа и религиозна нетърпимост и тревожното разпространение на прояви на ислямофобия през последните години.

За “малцинството” и за Главното мюфтийство особено важен и неотложен бил въпроса с връщането на собствеността и правото за ползване на ВАКЪФСКИТЕ ИМОТИ на мюсюлманското изповедание, които били национализирани ( одържавени ) по време на тоталитарния режим. Хайри Емин внесъл списък на въпросните имоти, останали от периода на турско – ислямската цивилизация, сред които джамиите в Стара Загора, Карлово, Кюстендил, Разград и др.

В рамките на сесията бил организиран форум съвместно с представители на “Свидетели на Йехова” начело с българския координатор Вили Фотр – председател на неправителствената организация “Права на човека без граници”. Същият подробно разказал пред участниците в срещата какво са изпитали на гърба си техните привърженици в Бургас през м. април т.г. след нападението на членове и симпатизанти на ВМРО. Във Варшава по същия повод пребивава и марионетката на ДПС Кемал Еюп, който се похвалил, че благодарение на него и на подчинената му Комисия за борба с дискриминацията през т.г. били направени промени в Наказателния кодекс (става дума за “реформите в съдебната система”, обсъждани от Чавушоглу и Маргарита Попова и предназначени изцяло в интерес на “малцинствата” и насочени срещу българското национално достойнство и правата на етническите българи и на православните християни), които “ДАВАТ ВЪЗМОЖНОСТ ДА БЪДАТ САНКЦИОНИРАНИ ИЗВЪРШИТЕЛИТЕ НА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ, МОТИВИРАНИ ОТ РЕЛИГИОЗНА, ЕТНИЧЕСКА И РАСОВА ОМРАЗА”.

http://bg.altermedia.info/?p=16324 




Гласувай:
3



Няма коментари
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: nacionallist
Категория: Политика
Прочетен: 449731
Постинги: 393
Коментари: 228
Гласове: 555
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930